17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Batı Karadeniz tur cenneti oldu

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde özellikle yerli turistler, yaz mevsiminde olduğu kadar, kış mevsiminde de tatil yapmaya geliyor. Türkiye'deki en iyi turizm mekanlarına sahip olan Antalya, Mersin, Muğla ve İzmir'den binlerce yerli turist Batı Karadeniz'i keşfetmeye geliyor.

Bartın'ın tarihi ve turistlik ilçesi Amasra'da bulunan turizm işletmeleri hava şartlarından endişe ederken, daha önceden bölgede rezervasyon yaptıran yerli turistler tatillerini iptal ettirmedi. Batı Karadeniz Bölgesi'nde kış turizmi hakim olmaya başlarken, kış turizminin yaygın hale getirilmesi için ilkbahar ve sonbaharda bölgenin tanıtımı için yapılan reklam katalogları faydalı olmaya başladı.

Bartın'da bulunan yaklaşık 3 bin yatak kapasitesinin yüzde 40'ı dolarken, bölgeye hafta sonları gelen yerli turistler Amasra Kalesi, Kilise, Fatih Camii, Bedesten ve Kuş kayası'nı ziyaret ederek doğa şartlarını izliyor. Hafta sonu Bartın'a gelen özellikle yerli turistler, havanın da iyi olmasıyla tekne turları ile Batı Karadeniz'in ender yerlerini denizden seyretti.

Amasra'da, Antalya, Mersin, Muğla gibi vazgeçilmeyen tatil mekanlarının yer aldığı illerin olması, Batı Karadeniz'in keşfedilmeye açık bir bölge olduğunu kanıtladı. Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra, İç Anadolu Bölgesi'nden başta Ankara, Çankırı, Konya, Çorum ve Kayseri, Marmara Bölgesi'nden İstanbul, Ege Bölgesi'nden İzmir, Bursa, Kütahya, Bilecik ile Güneydoğu Anadolu'dan Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi illerden bir çok yerli turist Batı Karadeniz'in vazgeçilmez turizm mekanları arasında yer alan Bartın'ın Amasra İlçesi, ilçeye bağlı koylar, tarihi mekanlar ile Kurucaşile İlçesi, Ulus İlçesi ve bir çok yerleşim yerindeki tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 15:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?