18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bayram harçlığı çöplükten

Bartın çöplüğünde satacak birşeyler bulmaya çalışan 14 yaşındaki Hakkı Ç., bayramda çok istediği pantolon ve ayakkabılarını alabilmek için çöp topluyor.

Lise 1. sınıf öğrencisi Hakkı Ç., Bartın Boğaz mevkiinde Bartın Belediyesi'ne ait çöplükte dedesi ile birlikte çalışarak bayram harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Ramazan Bayramı'nda beğendiği pantolon ve ayakkabıları alabilmek için çöp toplayan Hakkı, ailesine yardım ettiğini söyledi. Yaşıtları bilgisayar başında oyun oynayan Hakkı, okuldan arta kalan zamanlarında dedesinin yanına giderek çöplükte çalıştığını söyledi.

Liseye gittiğini belirten Hakkı, "Çöplükte çöpleri ayırıyoruz poşetliyoruz. Bunun
karşılığında dedem bana harçlık veriyor. Bayram öncesinde harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum" dedi. Oruç tutması nedeniyle bazen zorlandığını belirten Hakkı Ç, "Oruç tutmam nedeniyle bazen çalışmak zor oluyor. Ramazan Bayramında biriktirdiğim paralarla pantolon, mont, kazak ve beğendiğim bir ayakkabıyı alacağım. Çalışmak zorundayız" dedi.

Belediye çöplüğünde çalışan belediye operatörü Şeref Kaynar da, küçük Hakkı'nın yaşadıklarının zor olduğunu, Hakkı'nın ekmeğini çöpün hurdasından çıkarttığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 11:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?