17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bebeğini elleriyle mezara koydu

Bartın'da, doktor ihmali yüzünden öldüğü iddia edilen sekiz aylık bir bebek toprağa verildi.

Bartın'da, iki kez ateş, kusma ve ishal şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen Doğukan bebeğin "sağlık durumu iyi" denilerek evine geri gönderildiği ve bir süre sonra öldüğü iddia edildi.

İddiaya göre, Erdoğan ve Ayşe Okol çifti, 8 aylık bebeklerini ishal, kusma ve ateş şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Hastane doktorları, yapılan tahlil sonrasında bebeğin durumunun normal olduğu gerekçesiyle eve geri gönderdi.

Doğukan bebeğin eve gönderildikten sonra yeniden ateşi yükseldi. Aile bebeklerini yeniden hastaneye getirdi. Hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin herhangi bir hastalığı olmadığı söylenerek aile tekrar evine geri gönderildi. İki kez Bartın'da hastanede serum bile takılmadığı iddia edilen Doğukan bebeğin vücudunda morarma başlayınca sabaha karşı tekrar hastaneye getirildi.

Acil serviste yapılan bütün müdahalelere rağmen Doğukan bebek kurtarılamadı. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık otopsi için Doğukan bebeği Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemeler sonrasında Doğukan bebek aileye teslim edildi.

Baba Erdoğan Okol, bebeğinin doktorların hatası yüzünden öldüğünü yinelerken, 8 aylık çocuğunu kollarıyla mezarlığa kadar taşıdı. Ayakta durmakta zorluk çeken Okol, tüm ısrarlara rağmen bebeğini taşımaktan vazgeçmedi. Mezarlık girişinde köy imamı cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından baba Erdoğan yine bebeğini kollarıyla defnedileceği aile kabristanına kadar taşıdı. Erdoğan Okol mezarcılar tarafından kazılan mezarın içine girerek bebeğini kendi elleriyle mezara koydu. Zor anlar yaşayan Erdoğan Okol, yakınları tarafından teselli edildi.

ACILI ANNE BEBEĞİNİN RESİMLERİNE BAKARAK AĞLADI

Sekiz aylık bebeğini kaybeden anne Ayşe Okol, bebeğinin resimlerine bakarak hıçkıra hıçkıra ağladı. Acılı anne, "Bebeğim benim" diye ağlarken evde bulunanlar gördükleri manzara karşısında duygulandı. Doğukan bebekten geriye resimleri kaldı. 

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve savcılıktan gelecek rapor doğrultusunda inceleme yapacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?