17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Belediye Bilişim Merkezi açıldı

Bartın Belediyesi ile Türk Telekom A.Ş'nin ortaklaşa olarak hizmete sunduğu, halkın ücretsiz olarak faydalanabileceği ve oyun ile yasak sitelere giriş izni verilmeyen Belediye Bilişim Merkezi hizmete girdi. 

Vali İsa Küçük, "Doğru bilgi için interneti kullanın" dedi. Belediye Başkanı Ahmet Altıntel gençlerin zamanlarını boşa geçirmeyeceğini ifade ederken, Telekom Müdürü Metin Ay ise, sosyal sorumluluk projelerinin sürdürdüklerini belirtti. 

Hükümet Caddesi Rüştüyeler Sokak'taki Belediye Bilişim Merkezinin açılışına Bartın Valisi İsa Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Telekom Müdürü Metin Ay, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, il protokolü, telekom çalışanları ve davetliler katıldı. Yalan bilgi kullanmanın yerine doğru bilgiye ulaşmak için internet kullanılması gerektiğini ifade eden Bartın Valisi İsa Küçük, öğrenciler ile birlikte kurdeleyi kesmeden açarak, 13 bilgisayar bulunduğu Belediye Bilişim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Bilgiye hızlı, kolay ve ucuz ulaşımın sağlanması için alt yapı olanaklarını seferber ettiklerini belirten Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Günümüzün en önemli kavramlarından biri olan bilgi, ülkelerin gelişiminin temel unsurudur. Bu temel unsurun en etkin kullanılabilmesinin birinci koşulu da bilgiye en hızlı şekilde ulaşmaktır. Üretilen bilgiyi saklama, paylaşma ve ona kolayca ulaşma imkanı sağlayan internet teknolojisidir. İnternet sayesinde her tür bilgiye hızlı, kolay, ucuz ve güvenli bir şekilde erişebilmekteyiz. Yeni nesilin vazgeçilmezlerinden biri olan interneti, öğrencilerimize, gençlerimize, tüm kent anonim şirketi ile belediyemiz bir protokol yaptı. Bu protokol gereği belediyemiz yer tahsisinde bulundu, personel verdi ve gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Türk Telekom da bu yerin bilgisayar ve masalarını hazırladı. Bilişim merkezi bizim için büyük önem taşıyor. Buradan tüm halkımız ücretsiz internet imkanına kavuşturulmuş oluyor. 

Tamamen bilgiye yönelik çalışmalar yapılmak üzere açılan bu merkezde oyun ve yasak sitelere giriş yapılamayacak. Bu merkezde çocuklarımız ödev araştırmalarını gerçekleştirebilecek. Vatandaşlarımız günlük haberleri olayları takip edebilecek, internet ortamında sunulan bilgilerden faydalanabilecektir. Gençlerimizin zamanlarını boşa geçirerek, kötü alışkanlıklar kazanmalarını önlemede bu merkezin yararlı olacağı kanısındayım" dedi. 

İl Telekom Müdürü Metin Ay ise, belediye ile ortaklaşa açılan Bilişim Merkezinde internet kullanımını yaygınlaştırmaya hedeflediklerini belirtti. Ay, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 40 bin öğrenciye eğitim imkanı sağladık. Bu tür projeler ile internetin doğru kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu tür merkezler internet kullanımına olumlu katkı sağlayacaktır" dedi. 

Bartın Valisi İsa Küçük, öğrencilerden bazılarına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Bilişim Merkezindeki bilgisayarlar ile internet üzerinden teşekkür maili attırdı. Açılışın ardından Telekom Müdürlüğü konuklara ikramda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?