22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Belediye bin 500 kişiye aşure dağıttı

Bartın Belediyesi tarafından aşure günü düzenlendi. Belediye binası önünde kurulan 3 dev kazanda pişirilen sıcak aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Bartın Hükümet Caddesi'nde aşure günü düzenlendi. Eski belediye binası önünde düzenlenen aşure gününde yaklaşık bin 500 vatandaşa aşure ikramı yapıldı. 50 kilogram toz şeker, 25 kilogram keşkek, 5 kilogram kuru fasulye, 5 kilogram nohut, 5 kilogram kuru incir, 5 kilogram kuru kayısı, 5 kilogram kuru üzüm, 5 kilogram fındık içi, 5 kilogram fıstık içi ve 10 kilogram nar ile yapılan aşureler 3 dev kazanda pişirildi.

Aşure ikramı öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Muharrem Ayı'nda aşure geleneğimiz bizlere kardeşliği, paylaşmayı, hoşgörülü olmayı bir kez daha hatırlatmaktadır. Benim de vatandaşlarımızdan ricam, sevgi ve saygıyı hiçbir zaman kaybetmeden, fakir ve fukaraya sahip çıkılmasıdır. Bu aşure gününde insanların ülkemizde ve tüm dünyada barışın egemen olduğu bir ortamda yaşamasını arzu ediyorum. Kardeşlik ve hoşgörünün, insani ve ahlaki değerlerimizin dünya var olduğu sürece değerinden hiçbir şey kaybetmeden sürmesini diliyorum" dedi.

Bartın Belediyesi tarafından yapılan aşure gününe katılan vatandaşlar sıcak aşurelerden yerken, yapılan hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 10:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?