22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Belediye kriz masası oluşturdu

Bartın'da, şiddetli yağışlar sebebiyle Vali Halil Işık başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

Vali Işık, yağışlar nedeniyle herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.
Bartın Belediyesi'nde kurulan kriz masasına gelen Bartın Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Cemal Akın ve diğer kurumların sorumluları ile birlikte kriz masasında bir toplantı yaptı.

Vali Işık, başkan ve müdürlerden kentteki durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şiddetli yağış hakkında bilgi veren Bartın Valisi Halil Işık, şöyle konuştu: "Sabahın ilk saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağışlar sonucunda ilimizin pek çok noktasında yaka seli şeklinde taşkınlar yaşanmıştır. Yağışların etkili olmaya
başlamasını takiben kriz merkezi kurulmuş çalışmalara başlamıştır. Sivil Savunma Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Belediye ekipleri ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar yönlendirilmiş ve talimatlandırılmıştır. Yağışlar sonucu herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Ancak il merkezinde iki evin bahçe duvarı yıkılmış, bir araç yıkılan bahçe duvarının altında kalmıştır. Pek çok ev ve işyerini su basmıştır."


Halil Işık, ayrıca, taşkının en çok etkili olduğu noktanın Bartın-Ankara karayolu üzerindeki emniyet müdürlüğü önü olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu noktada Karayolları ve Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir. Kısa süre içinde yol açılacak ve trafik normal akışına döndürülecektir."


Yağışlar sonucu Bartın Irmak seviyesinin 18 cm. yükseldiğini belirten Vali Halil Işık, son iki gün içinde metrekareye 228,2 kg. yağış düştüğünü söyledi. Yağışların süreceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Işık, şunları söyledi: "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, önümüzdeki 24 saat içinde kuvvetli yağışın aralıklı olarak devam edeceği ve 24 saatte m2'ye 100 kg. yağış düşeceğinin tahmin edildiği öğrenilmiştir. Oluşabilecek lokal dolu yağış, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani su ve sel baskını, heyelan
gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."


Bartın Valisi Halil Işık, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz'ı da telefonla arayarak yağışlar ve ilin genel durumu hakkında bilgi verdi.

 

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 11:35:41
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?