16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Belediye 'tasarruflu ampul'e geçti

BELEDİYE ELEKTRİK TÜKETİMİNİ AZALTTI

Bartın Belediyesi tarafından kent merkezinin aydınlatılması ve güzel bir görüntü oluşturulması için kullanılan lambaların ampulleri tasarruf ampulleri ile değiştirildi.

Bartın Belediyesi'nce İskele, Yukarı Çarşı, Hamam, Hükümet, Şadırvan ve Kemerköprü Caddeleri ile Asma, Orduyeri ve Kemer Köprü'de bulunan aydınlatma lambaları tasarruf ampulü ile değiştirildi.

 Elektrik sarfiyatının azaltıldığını belirterek açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın yaklaşık 200 adet ampulün değiştirilerek önemli ölçüde tasarruf sağlandığını söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye başkanlığına başladığımız ilk aylarda elektrik tasarrufu sağlanması amacıyla bazı caddelerde bulunan aydınlatmalardaki ampullerin tasarruf ampuller ile değiştirilmesi çalışması başlattık. Mayıs ayında başlayan bu çalışma ile 6 cadde ile 3 köprüde bulunan yaklaşık 200 adet ampul değiştirildi. Ampullerle birlikte ışığın daha çok yayılmasını sağlayan ampul başlıkları da değiştirilerek, aydınlatmanın daha sağlıklı yapılması sağlandı. Bu çalışmalar sonucu 200 aydınlatma direğinde 1 saatte 20 kw. tüketilen elektrik, 5 kw.'ye kadar düşürüldü. Yani dörtte bir oranında tasarruf sağladık.Bu da günde 360 kw., yılda 131 bin 400 kw. elektrik tasarrufu demektir. Önümüzdeki günlerde Kasaplar Sokak'ta çalışma başlatacağız. Bu sokaktaki ampuller ve ampul başlıkları değiştirilecek" dedi.

Belediye tarafından tasarruf sağlanması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:16:04
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 19:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?