15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Belediye yönetimine eleştiri

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye yetkililerinin kene ile ilgili olarak basına verdikleri demeçlerle, halkı endişeye düşürdüklerini ve Bartın'ın turizm açısından bu haberler sonrası olumsuz yönde etkileneceğini söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye yönetimini kene ile ilgili olarak yapılan açıklamalar üzerine eleştirdi. Milletvekili Yılmaz Tunç, "Ulusal basında yer alan ve gerçeği yansıtmayan bu açıklamalar yakalaşan turizm mevsimi öncesinde Bartın'ın ekonomik açıdan zarar görmesine yol açabilecektir. Bu nedenle sorumluluk sahibi herkesin dikkatli davranması gerekir. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin'in, Anadolu Ajansına verdiği demeçte 'Kentimiz Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı hassas bölgededir. Caddede yüzlerce kene gördük. Esnafımız, iş yerlerine girmeye korkuyordu. Vatandaşlar da evlerinde endişe içindeydi. Ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarını yaptı. Kontrollerimizi sürdürüyoruz. İl Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de caddede incelemelerde bulunmasında yarar var' şeklindeki açıklamaları turizmi olumsuz yönde etkileyecektir. Endişe edilecek hiçbir durum yoktur.

Bartın'da bugüne kadar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesi taşıyan hiçbir vaka olmamıştır. Bu beyanatların ulusal gazetelerde, televizyonlarda ve internet haber sitelerinde yayınlanması Bartın'a zarar vermektedir. Bartın'a tatile gelmek isteyen vatandaşlarımızı caydırıcı bu tür tutum ve davranışlardan sorumluluk sahibi kişilerin kaçınması gerekir" dedi.


Bartın'da endişe edilecek bir sorun bulunmadığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "Bartın gerek hafta sonları, gerekse de yaz dönemi için en uygun tatil yöresidir. Deniziyle, görülmeye değer doğa harikalarıyla, şelaleleriyle, yaylalarıyla, tarihi değerleriyle, Çeşmi cihan Amasra'sıyla, İnkumuyla, Çakrazıyla, Küre dağları milli parkıyla ve diğer tatil beldeleriyle görülmeye değer güzellikte bir ilimizdir, herkesi Bartın'ın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz, endişe edilecek hiçbir durum yoktur, bugüne kadar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesi taşıyan hiçbir vaka Bartın'da görülmemiştir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 13:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?