15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Belediyede toplu sözleşme sevinci

Bartın Belediyesi'nde çalışan 269 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Keleş ve Bülent Özveren, Toplu Sözleşme Komisyon üyeleri daire amirleri ile Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ve sendika temsilcileri katıldı. 1 Mart 2009 - 28 Şubat 2010 tarihleri arasında 1 yıl geçerli olan sözleşmeye göre işçilerin günlük yevmiyelerine birinci altı ayda 4 TL, ikinci altı ayda 4,5 TL zam yapıldı.

Günlük yemek bedelleri de 7 TL olarak belirlendi. Yapılan artışlardan sonra en düşük 893 TL maaş alan belediye işçisi ilk altı ayda bin 13 TL, ikinci altı ayda ise bin 106 TL maaş alacak. En yüksek maaş ise bin 376 TL' den bin 558 TL' ye yükseldi. En yüksek maaş alanlar ikinci altı ayda ise bin 660 TL alacak. Toplu sözleşmeye göre, yıllık izin ücreti 140 TL'den 175 TL'ye, ilköğretime giden çocuklar için tahsil yardımı yıllık 60 TL' den 75 TL' ye, lise ve dengi okula gidenler için yıllık 70 TL' den 85 TL' ye, Bartın dışındaki üniversitelerde okuyan çocukları olanlar için aylık 100 TL' den 150 TL' ye yükseltildi.

Şoför ve iş makineleri operatörü olarak çalışanlara ödenen direksiyon primleri de arttırıldı. Buna göre 45 TL direksiyon primi alan şoförlere 70 TL, iş makinesi operatörlerine 90 TL aylık ödeme yapılacak. Toplu sözleşmede yer alan evlenme yardımı 400 TL' den 600 TL' ye, doğum yardımı 150 TL' den 200 TL' ye, iş kazası sonucu ölüm halinde 2 bin 500 TL'den 3 bin TL'ye, normal ölümde bin TL'den bin 500 TL' ye, aile fertlerinin ölümü halinde 400 TL' den 600 TL' ye yükseltildi.

Yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde zarar gören işçilere de bin 500 TL olan afet yardımı 2 bin TL olarak kabul edildi. İşçilere her yıl yapılan giyim yardımı brüt 250 TL iken net 250 TL olarak belirlendi. Toplu sözleşme görüşmesinin anlaşma ile sonuçlanması sonrası toplantıyı izleyen belediye işçileri Belediye Başkanı Ahmet Altıntel'e alkışlarla teşekkür etti. Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, işçilerin alın terine çok büyük saygı duyduğunu belirterek, "Hem belediye bütçemizi sarsmadan hem de işçilerimizin emeklerinin karşılığını vererek bu toplu sözleşme görüşmelerini de anlaşma ile sonuçlandırdık. Tüm çalışanlarımıza kazasız, belasız, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur içerisinde bir yaşam diliyorum. İşçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Toplu sözleşme imza töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 00:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇAKICI IP: 88.240.1.xxx Tarih : 9.03.2009 02:07:31

İŞTE YANDAŞLARA DAĞITMA VE YANDAŞ TOPLAMA DERKEN BUNLARI KASTEDİYORUZ. GEÇTİĞİMİZ AY  GÜNEYDOĞUDA ( SANIRIM BATMAN'DI )  BİR BELEDİYE % 45 ZAM YAPMIŞ VE BURADA HABER OLMUŞTU. GEÇEN HAFTA KONYA'DA YILLIK % 15 GİBİ BİR ZAMLA BELEDİYE İŞÇİLERİ ASKER (!) EDİLMİŞTİ!... ŞİMDİ BURADA YİNE YILLIK % 20 GİBİ BİR RAKAM SÖZKONUSU. HAKKIDIR TABİİ ALACAK. HATTA DAHA FAZLASI GEREKLİ... YOKSA AKP'NİN GÖNÜLLÜ NEFERİ OLURLAR MI? ... DA  DİĞER - TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKI OLMAYAN - İŞÇİ MEMURA VERİLEN % 3,5 NE OLUYOR? BELEDİYE SEÇİMİ ÖNCESİ BELEDİYE ÇALIŞANLARINA YAPILAN BU KIYAK TABİİ SEÇİMDE GÖNÜLLÜ NEFER SAĞLIYOR.

İHA DA  HABERİ VERİRKEN  " GÜNLÜK 4,5 TL ZAM  " GİBİ GARİP BİR ŞEKİLDE BELİRTMİŞ.  ADLARINI OHA DİYE DEĞİŞTİRMELERİ GEREK! İNSANLAR KAZMA MI? HESAP YAPAMIYORLAR MI? 220 TL, 900 TL.NİN KAÇTA KAÇI OLUYOR, BİLEMİYORLAR MI? DİĞER İYİLEŞTİRMELERİ DE SAYMIYORUM ARTIK!...

ŞU FOTOĞRAFA BİR BAKIN.  ALINTERİ İLE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMIŞ BİR İŞÇİNİN İŞVERENİ İLE BÖYLE BİR FOTOĞRAFA GİREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEBİLİR MİSİNİZ? BU FOTOĞRAF  MAAŞ ZAMMININ NİYE VE KİME VERİLDİĞİNİ ANLATMIYOR MU? YAZIKLAR OLSUN!...