17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Belediye'den 12. Kitap Fuarı

Bartın Belediyesi tarafından Kitap Fuarı'nın bu yıl 12.'si düzenlenecek.


Bartın Belediye Başkanlığı tarafından 1997 yılından bu tarafa gerçekleştirilen Kitap Fuarı'nın 12.'si bu yıl 13-18 Kasım 2008 tarihlerinde yapılacak. 12 söyleşi ve imza günü, 1 panel, belgesel gösterimleri, Ebru-Sedef-Çini Sergisi etkinliklerinin yer alacağı Kitap Fuarı'na bu yıl 19 yazar-şair-bilim insanı ve gazeteci katılacak. Fuarın açılış töreni 13 Kasım Perşembe günü saat 18.30'da Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılacak. Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Fuarda Kitap Dünyası Kitabevi, Hayal Yayınları, Altınbilek Yayınları, Bursa Genç Dağıtım, Kitap Market, Marka Yayınları, Kitapçıl Kitapevi stant açarak binlerce eseri kitapseverlerle buluşturacak. Fuarın bu yıl ki onur konuğu edebiyatın ustalarından Vedat Türkali olacak. 13 Kasım akşamı fuar açılış törenine katılacak olan Vedat Türkali, 14 Kasım Cuma günü saat 17.30'da "Vedat Türkali'nin Sözünden Türkiye" konulu söyleşiye katılıp ardından kitaplarını imzalayacak. Fuara Almanya'dan Monika Carbe, Sidrid Fisher ve Marion Wedegartner katılacak. Bir hafta süre ile Bartın'da kalacak olan yazarlardan Monica Carbe, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ayalp Talun İnce ile birlikte 14 Kasım günü "Uluslararası Edebiyat ve Kültürel Etkileşimler" konulu söyleşiye katılacak. Yazar ve mesleki eğitim uzmanı Sigrid Fischer 17 Kasım Pazartesi günü "Çalışma Hayatında Mesleki Eğitimin Önemi"ni anlatacak.

Gazeteci Marion Wedegartner 16 Kasım Pazar günü "Avrupa Birliği'nde Kültürel Çalışmalar ve Sivil Toplum Kuruluşları" konusunda söyleşi yapacak. Gazeteci Coşkun Aral, fuar etkinliklerine Haberci ekibi ile birlikte katılacak. Fuar alanında 13 Kasım akşamı fotoğraf sergisi açılacak olan Coşkun Aral, 15 Kasım Cumartesi günü Belediye Sosyal Tesisleri'nde "Gezginin Günlüğü" başlıklı bir söyleşi yaparak ardından kitap ve CD'lerini imzalayacak. Haberci ekibi "Bilgi Otobüsü" ile fuar etkinlikleri kapsamında 14 ve 15 Kasım akşamları Cumhuriyet Meydanı'nda "Haberci Dünya Renkleri Belgeselleri" gösterilecek.

Haberci ekibi Bartın'da bulundukları süre içerisinde çekimler yapacak. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Müslim Çelik 14 Kasım Cuma günü "Gül Kokulu Şiirlerim ve Bir Türkü", Altay Öktem ve Yelda Karataş "Şiir İnsanın Yüzüdür", Osman Günay ve Hüseyin Avni Cinozoğlu "Şiir ve Sezgi" başlıklı söyleşilerde okuyucuları ile birlikte olacak. Söyleşilerin ardından şairler kitaplarını imzalayacak.


BARTIN VE GAYRİMÜSLİM TARİHİ PANELİ
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan panelin moderatörlüğünü Dilek Kurban yapacak. 15 Kasım Cumartesi günü Belediye Cep Sineması'nda yapılacak panel, "Bartın ve Gayrimüslim Tarihi - İçimizdekileri Hatırlamak Ulus, Kent ve Toplumsal Bellek" üst başlığıyla gerçekleştirilecek. Panele konuşması olarak Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden öğretim üyeleri Doç. Leyla Neyzi, Dr. Dilek Güven ile Bartınlı araştırmacı-yazar Erkan Aşcıoğlu katılacak.

Leyla Neyzi "Toplumsal Bellek ve Kent Yaşamı", Dilek Güven "Mübadele Eksenli Bir Türkiye'de Rumlar ve Türkiye'de Azınlık Politikaları Tarihi", Erkan Aşcıoğlu, "Bartın'da Rumlar" konularında konuşacak. Panelin ardından yapımcılığını ve yönetmenliği Şehbal Şenyurt'un üstlendiği "Vatandaşlık Halleri" isimli belgesel gösterimi yapılacak. Belgeselin yapımcı ve yönetmeni Şehbal Şenyurt'ta Bartın'a gelecek. Etkinliğe dedesi Bartın'da yaşamış ve kuyumculuk yapmış Rumlar'dan olan, halen Yunanistan'ın Selanik kentinde yaşayan Aliki Ramniali de misafir olarak katılacak. Etkinlikler kapsamında 15 Kasım Cumartesi günü Eylül Eraslan ve Piraye Şengel "Roman Kurgusunda Aşk", 18 Kasım günü Ayşe Emel Mesci "Sanatın Politikası", 17 Kasım günü Mehmet Güler "Çocuk Edebiyatına Yolculuk", 18 Kasım Salı günü Necla Çandağ "Küçük Yeteneklerde Dil Eğitimi-Çocuklar Ne Okumak İster" başlıklı söyleşilere katılıp kitaplarını imzalayacaklar.


Fuar kapsamında İbrahim Boz'un çalışmalarından oluşan Ebru-Sedef ve Çini Sergisi "Toprak, Su ve Ateş'ten Sanata" başlığı altında sergilenecek. İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'nda 15 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de açılacak olan sergi 19 Kasım'a kadar süreceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 10:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?