18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Belediyeden 1500 kişiye aşure

BARTIN BELEDİYESİ BİN 500 KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Bartın Belediyesi önünde kurulan 3 dev kazanda pişirilen aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Bartın Hükümet Caddesi'nde aşure günü düzenlendi. Eski belediye binası önünde düzenlenen aşure gününde yaklaşık bin 500 vatandaşa aşure ikramı yapıldı. 50 kilogram toz şeker, 25 kilogram keşkek, 5 kilogram kuru fasulye, 5 kilogram nohut, 5 kilogram kuru incir, 5 kilogram kuru kayısı, 5 kilogram kuru üzüm, 5 kilogram fındık içi, 5 kilogram fıstık içi ve 10 kilogram nar ile yapılan aşureler 3 dev kazanda pişirildi. Aşure ikramı öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye olarak bu tür

etkinliklere yer veriyoruz. Belediyemiz hem dini hem milli bayramlarda etkinlik yapıyor. Bu ay Muharrem ayı. Müslümanlar tarafından kutlanılan bir ay. Birçok malzemenin karışımıyla yapılan aşure var. Biz de bu etkinlikte bunu yaptık ve vatandaşlara dağıtıyoruz. Şu günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz de birlik ve beraberlik için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ise, "Başkanın talimatıyla aşure günü düzenledik. Aşure haftasında halkımızla bir arada olmaktan memnunuz. İnşallah Bartın halkına hizmeti sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Belediyenin ücretsiz aşure dağıtımına katılan vatandaşlardan Mustafa Kalfa, "Muharrem ayı hayırlı uğurlu olsun. Aşure dağıttıkları için memnunuz" derken, Necdet Uygur ise, "Çok güzel bir olay. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Reis ağzımızı arada sırada tatlandırıyor. İnşallah daha iyi günler olur. Yeter ki kavga dövüş olmasın. Siyaset girmeden el birliği ile bir şeyler olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BARTIN BELEDİYESİ BİN 500 KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
BARTIN BELEDİYESİ BİN 500 KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:50:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 23:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?