17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Belediye'den diş taraması

Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Bartın Belediye Başkanlığı, Dünya Sağlık Günü'nde Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi işbirliği ile ilköğretim okulu öğrencilerini kapsayan diş taramasına başladı. Bartın il genelinde bin 561 öğrencinin diş taramasının yapılacağı bildirildi. 

Özel Emel Işık İlköğretim Okulu'nda start alan diş taraması 2 ay sürecek. Diş taramasının startını veren Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, belediyenin proje teklifini Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi'nin kabul ettiğini ve ücretsiz diş taraması kampanyası sırasında 14 ilköğretim okulu ile 3 rehabilitasyon merkezinde toplam bin 561 öğrencinin diş taraması yapılacağını kaydetti. 

Kent halkının sağlıklı yaşam koşullarına kavuşması için Dünya Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi olarak proje çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Altıntel, "Hem kişisel hem de çevresel sağlık unsurlarının gözetilmesi amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Bu projelerden birisi de ilköğretim 6-7-8. sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın diş sağlığı taramasıdır. Diş taraması 4 Haziran'a kadar sürecek" dedi. 

Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi Diş Tabibi Ulunay Erkaya, çocuklara diş sağlığının öneminin aşılandığını, dişlerde oluşabilecek durumların anlatıldığını ve diş fırçalamaya özendirmek için bir takım tavsiyelerde bulunduklarını ifade etti.
 
Diş taraması sonrasında, çocuklara sponsorlar aracılığıyla sağlanan diş fırçası ve diş macunları ücretsiz olarak dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 11:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?