17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Belediyeden kavşak suyu açıklaması

Bartın Belediye Başkanlığı basın yayın organlarında "Kazpınarı Mevkii'nde bir şirketin kömür çıkarmak amacıyla açtığı kuyuya yüzlerce ton kavşak suyu dolduğu, bu suların da pompalarla açık alana basılarak bir aydır binlerce ton kavşak suyunun heba olduğu" yönündeki haberler üzerine açıklamada bulundu.

Bartın Belediye Başkanlığı tarafından yapılan kavşak suyu açıklamasında, Belediye Su İşleri Şefi ve teknik ekibinin, gerek Kavşak Suyu havzasında, gerekse bahse konu olan kuyu çalışmalarının bulunduğu alanda yaptığı incelemeler sonucunda, ilgili firmanın açtığı kuyudan 102 metreden çıkan toprak malzemenin kuru olarak çıktığı bildirildi. Açıklamada, hiçbir şekilde dışarıya su basılmadığının tespit edildiği, adı geçen şirketin dereden hat döşeyerek deposuna su basıp, dere suyunu temizlik gibi işlerinde kullandığının anlaşıldığı açıklandı.


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Basında yer alan haberlerde 'Halkın Kavşak Suyu Çeşmeleri başında mağdur edildiği' ifadeleri bulunmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Bartın'da da yaşanan küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarında meydana gelen azalmalar sonucu, depolarda su birikimi en az seviyeye düşmüştür. Önceki yıllarda bu mevsim itibariyle saniyede 3 litre olan kavşak suyu verimi, bugün itibariyle saniyede 2 litredir. Kent nüfusunun artması da günlük su tüketimi artırmaktadır. Kavşak Suyu Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri kent merkezindeki 200 civarında çeşmeden akıtılmakta, ayrıca her gün 70 ton kavşak suyu belediyemize ait tankerler ile Aladağ, Çaydüzü, Cumhuriyet, Hürriyet, Karaköy Mahalleleri ile Sanayi bölgesinde dönüşümlü olarak dağıtılmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 09:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?