15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

BES'çiler bu kez Bartın'daydı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bartın Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, yargı mensuplarının ezildiğini söyledi. BES'e bağlı bir grup, Adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

BES Bartın Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu üyesi Ali Aldemir, yargı mensuplarının eksik personelle sefalet düzeyinde ücret alarak hizmetlerini yürütmeye çalıştıklarını belirtti.

Yargı alanında çalışanların, kamu çalışanlarının en mağdur kesimlerinden biri olduğunu belirten BES Yönetim Kurulu üyesi Ali Aldemir, "Mahkemeler olanca iş yüküne rağmen eksik personelle, sefalet düzeyinde bir ücret karşılığında yargı hizmetlerini yürütmeye ve adaleti sağlanmaya çalışıyor. Yargı emekçileri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi iken, cezai sorumlulukları 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Yasası ile düzenleniyor. Yargı hizmeti yürütülürken, hakim, savcı, yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir ve diğer personel bir bütün olarak değerlendirilmekte, cezai sorumlulukları bakımından aynı yasaya tabi tutulmaktadır. Ancak ekonomik iyileştirmeler söz konusu olduğunda ise farklı uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Yoğun iş yükü altında eksik personelle yargı hizmetlerini yürüten yargı çalışanlarının ekonomik koşulları iyileştirilmeli, eksik kadrolar doldurulmalı ve mevcut kadroların da artırımı sağlanmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?