17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Beyaz Bayrak' projesi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde ilköğretim okullarının belirli kriterler esas alınarak denetlenmesinin verimli olacağı düşünülerek yapılan protokol gereği geliştirilen, "Beyaz Bayrak" projesi kapsamında Bartın'da sertifika töreni gerçekleştirildi.


Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde ilköğretim okullarının belirli kriterler esas alınarak denetlenmesinin verimli olacağı düşünülerek 2 bakanlık arasında imzalanan protokol gereği geliştirilen "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İsmet Kavak, Mili Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürü Yaşar Ersil Uncu, Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflendiği projede Bartın'da 2007 yılı itibarı ile kriterlere uyan okullara beyaz bayrak ve sertifika verildi.
Proje kapsamında Kurucaşile Karaman İlköğretim Okulu, Kumluca Atatürk Yatılı İl Bölge Okulu, Ulus Atatürk İlköğretim Okulu, Kızılelma İlköğretim Okulu, Ulugeçit İlköğretim Okulu, Akçalı İlköğretim Okulu, Epçiler İlköğretim Okulu, Vali Tevfik Başakar İlköğretim Okulu, Hendekyanı İlköğretim Okulu, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Amasra Lisesi, Kozcağız Çok Programlı Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi beyaz bayrak almaya hak kazandı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?