17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bilinmeyen Atatürk'ü anlattı

Bartın Belediyesi 12. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Mete Akyol tarafından, "Bildiğiniz Kişi ve Olayların Bilmediğiniz Yanları" konulu söyleşi düzenledi.

Mete Akyol söyleşisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken yaşadığı güçlükleri ve bilinmeyen taraflarını anlattı.


Bartın Belediyesi Cep Sineması'nda düzenlenen söyleşiye Bartın Valisi İsa Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, Belediye Meclis Üyeleri, Bartın Üniversitesi Akademisyenleri, yazarlar, şairler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Mete Akyol, Cumhuriyet tarihi ve Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurarken yaşadığı güçlükleri anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Konya'da yaptığı görüşmelere de yer veren Mete Akyol, İsmet İnönü'nün de Atatürk'ün iyi bir dostu olduğunu ve birlikte hareket ettiklerini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün iki yanının olduğunu belirten Mete Akyol, "Atatürk bilinen kişilerin Atatürk'ü ve bizim Atatürk'ümüzdür. Cumhuriyeti kurmaya çalıştığı dönümlerde en yakınında olan arkadaşları bile sudan sebeplerden dolayı engel olmuş ve zorlukların yaşanmasına sebep olmuştur. Ama tüm zorluklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i kurmuştur" dedi.


Mete Akyol kendi hayatından da kesitler verirken, bir birey olarak şanslı olduğunu söyledi. Akyol, ilkokula giderek sırada kendisine yer bulup okuduğu için şanslı olduğunu, sıralarda yer alıp başkalarının yer almasını engellediği için de, insanlara borçlu olduğunu dile getirdi. Söyleşi sonunda Mete Akyol'a Bartın Valisi İsa Küçük ve Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?