22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Birlik encümeni seçildi

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği(BAKAP) olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, birlik encümenliğine seçildi.
İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan'ın başkanlık ettiği genel kurula birlik üyesi Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sakarya, Bolu, Düzce illerinden 13 belediye katıldı. Toplantıda katip üyeleri, başkan vekilleri ve encümen üyeleri seçildi.

Başkan vekilliğine Hüsnü Özcan, 2. başkan vekilliğine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın seçildi. Encümen üye seçimi ise aday isimlerde hemfikir olunduğundan seçim yapılmadan netleşti. Buna göre encümen üyeleri, Ereğli belediye meclis üyesi Fehmi Karaaslan, Bartın il Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Göynük Belediye Başkan yardımcısı Kemal Kazan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Düzce belediye meclis üyesi İsa Eser oldu.


Birlik üyesi Ali Kartal, "Birliğin yeni dönem ilk toplantısı olması nedeni ile yasa gereği başkanlık divanını ve 6 üyeden oluşacak birlik encümeni seçimleri gizli oyla belirlemiştir. 35 üyesi ile toplanan birliğin encümen seçimlerinde Bartın'ı temsilen encümen üyeliğine aday gösterilerek seçilmiş olmaktan onur duymaktayım. Burada hem ilimizin temsili hem de birliğin bölgemizde ve ilimizde uygulanacak projelerini takip açısından son derece önem arz etmesi bizleri de heyecanlandırmaktadır. Bu birlik yeni kurulması ile şu an emekleme dönemindedir.

Fakat gelecekte bu birliğin Batı Karadeniz bölgesi için son derece önem arz etmesi nedeni ile bizler de İl Genel Meclisi olarak birliğe gerekli maddi ve manevi tüm desteklerimizi sürdürüyoruz. Birlik encümenine seçilmiş olmam nedeni ile burada da üzerimize düşen görevi layığı ile yaparak Bartın'ı Batı Karadeniz'in en gelişmiş ili haline getirmek en önemli amacımız olacaktır. Bizler Bartın'ın gelişmesi ve büyümesi için tüm gayretimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bulunduğumuz makam ve sorumluluğumuz gereği her türlü fedakarlığı yaparak Bartın'ın gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?