18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bize bırakılan miras bu muydu?

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Şehirli, Kültür Mirası kentleri arasında yer alan Safranbolu'nun görünmeyen yüzünü fotoğraf karelerine yansıttı. Üniversite öğrencisi çalışmasında Safranbolu'dan çektiği bir resmin altına "Bize bırakılan miras bu muydu?" yazarak çevrenin korunmasına dikkat çekti.

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bartın Öğrenci Üye Kolu Bartın Kent Konseyi ve Kentsel Planlama ve Tasarım Meclisi tarafından "Memleketimde ekoloji manzaraları" konulu açılan fotoğraf sergisi öğrenciler ilginç fotoğraflara yer verdi.

Sergide 45 ildeki ekoloji manzaraları fotoğraflarla yansıtılmaya çalışılırken, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çekilen bir resim kültürel mirasın nasıl hiçe atıldığını gözler önüne serdi. Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Şehirli, Safranbolu'nun içinden geçen dere yatağının içindeki kirlenmeyi fotoğraf karelerine yansıttı.

Merve Şehirli "Bize bırakılan miras bu muydu?" şeklinde isimlendirdiği çalışmasında Kültür Mirası kentler arasında yer alan Safranbolu'nun bilinçsiz şekilde kirletildiğini ortaya koydu. Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Şehirli, "Dünyanın izlediği ve göz önünde yer alan Safranbolu Kültürel Miras açısından çok önemli değerlere sahip bir kentimizdir. Buraya Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu, Avrupa ve Asya ülkelerinden binlerce turist ile Türkiye'nin bir çok yerinden yerli turistler gelmektedir. Bu mirasa sahip çıkmak için öncelikle bu mirasın çevresini temiz tutmak gerekir. Bilinçsizce atılan en ufak bir çöp bile gelecekte kentin yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir. Önce dünyanın sahip çıktığı kültürel miraslara kendimizin sahip çıkması gerekir" dedi.

45 ilden "Memleketimde Ekoloji Manzaralı" fotoğraf sergisinde Safranbolu gibi bir çok kültür, tarih ve turizm değerlerine sahip yerleşim alanlarında meydana gelen çevre kirliliği de gözler önüne serildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 23:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?