16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

BM'den keten üretimine destek

Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirilen keten projesi Birleşmiş Milletler tarafından 16 bin dolar hibe ile desteklendi. Ulus'ta 20 aile 100 dönüm araziye keten ekecek.

Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan keten projesi Birleşmiş Milletler tarafından desteklendi. Dernek Başkanı Coşkun Yılmaz, Ulus'ta 20 kişinin 100 dönüm araziye keten dikeceğini söyledi.

Yılmaz, "Hazırlaşıp Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programına sunulan Biyolojik Çeşitlilik Odaklı Küre Dağlarında Alternatif Bir Geçim Stratejisi olarak doğa dostu sürdürülebilir keten tarım başlangıç projesi 14 temmuz 2009 tarihi itibari ile onaylanmış ve sözleşme imzalanmıştır. Bu gün yöremizin tarihsel bir üretim değeri olan keten üretimi konusunda hazırlamış olduğumuz projemizin Birleşmiş Milletler tarafından desteklenmiş olmasının mutluluğu içerisindeyiz. Bu mutluluğu tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. çünkü projemizi bir tek köye, bir tek ilçeye yönelik bir proje değil, yöremizi ilgilendiren bir projedir. Keten üretimi ile ilgili 3 yıl önce dernek olarak deneme üretimi yapmıştık. Bu projemizin hazırlanma aşamasında Valiliğimizin, Tarım İl Müdürlüğümüzün, İşkur Müdürlüğümüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizinr, Ulus Kaymakamlığımızın, Ulus Halk Eğitim Müdürlüğümüzün proje ortağımız olarak derneğimize vermiş olduğu desteğe teşekkürü bir borç biliyoruz. Projemizi ilçemize bağlı Hoca Köyünde 20 katılımcı ile 100 dönüm arazi üzerinde yürüteceğiz. Temennimiz yürüteceğimiz pojenin yöremize yaygınlaşması, ileriki yıllarda da sürdürülebilir olmasıdır. İlimiz adına bir üretim değeri olarak bir markayı ortaya çıkartabilirsek ilimiz genelinde ekonomik bir değer oluşturabiliriz" dedi.

Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz, ekilecek 100 dönümden 5 ton keten üretimi beklediklerini de ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?