17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bocce Ligi sona erdi

Türkiye Birinci Bocce Ligi sona erdi. Bartın'da yapılan müsabakalar sonunda erkeklerde Ankara Kazan Belediyesi, bayanlarda Antalya Kemer şampiyon oldu.


Bartın'da yapılan final etabında zorlu müsabakalar oynandı.

3 gün boyunca devam eden müsabakalarda takımlar Raffa, Petank ve Volo disiplininde puan toplayarak üst sıralarda yer almaya çalıştılar.

Ligi son 5 sırada tamamlayan takımlar ise İkinci Lig Play-off grubunda mücadele ederek tekrar birinci lige çıkma mücadelesi verecek. Erkeklerde final etabı öncesinde lider durumda bulunan ve geçen yıllarda şampiyonluk yaşamış olan İstanbul Bocce Spor Kulübü, bu etapta Volo'dan puan alamadı. Raffa'da da sürpriz yenilgiler alınca ligi ancak 6. sırada tamamladı. Final etabı öncesinde 12 puanla 3. sırada bulunan Kazan Belediyesi Spor Kulübü ise, puanını 25'e çıkarak üst üste ikinci sezon birinci lig şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Birinci etap sonucunda 5. sırada bulunan Eskişehir GSIM ise başarılı bir performans ortaya koyarak puanını 24'e çıkarıp lig ikinciliğini kazandı. Ligin yeni takımlarından Bursa Mudanya Spor Kulübü ise final etabı öncesinde yakaladığı başarısını sürdürerek, ligi 3. sırada tamamlamayı bildi.


Mudanya'nın başarısında Volo'da 29 sayı elde ederek tam puan kazanan Yunus Emre'nin büyük katkısı oldu. Birinci ligde 4. sırayı Kemer Yat Yelken, 5. sırayı Bartın Kemer, 6. sırayı İstanbul Bocce, 7. sırayı Antalya Kemer elde ederken; Kırıkkale GSK, Bartın Orduyeri Fatihspor, İstanbul Elit, Kırıkkale GSIM ve Bartın GSK Spor kulüpleri ise ikinci lige düştü.


Final etabına 4. sırada gelen Antalya Kemer Spor Kulübü büyük bir mücadele vererek 26 puan ve ikili averajla İzmir Konak Belediyesi'ni geride bırakarak şampiyon oldu. Finale lider gelen Konak Belediyesi Spor Kulübü, Raffa maçında Antalya Kemer'e kaybedince puan eşitliğine rağmen şampiyonluktan oldu.

Son maçlar öncesinde Antalya Kemer'in önünde yer almayı başaran Konak Belediyesi Spor Kulübü, son gün Yeni Bartın'a karşı zorlu bir müsabaka oynadı. Bu müsabakada büyük çekişme yaşanırken, Bartın müsabakadan galip ayrılınca Konak Belediyesi şampiyonluktan oldu. Bayanlarda üçüncü sırayı ise 20 puanda kalan Ankara Kazan Belediyesi elde etti. Birinci ligde 4. sırayı Yeni Bartın Spor Kulübü, 5. sırayı Bursa Mudanya Spor Kulübü, 6. sırayı Eskişehir GSİM ve 7. sırayı ise Kırıkkale GSİM elde etti. Son 5 sırada yer alan Bartın Kemer Spor Kulübü, Bursa Nilüfer Spor Kulübü, Bartın GSK, İstanbul Bocce Spor Kulübü ve Diyarbakır 5 Nisan Spor Kulübü ise ikinci lige düştüler.


Birinci ligin kapanış ve kupa töreninde bir konuşma yapan federasyon başkanı Ahmet Recep Tekcan, erkeklerde ve bayanlarda 12'şer takımla oynanan ligde büyük bir çekişme yaşandığını ve bunun neticesinde bazı takımların başarıya ulaştığını bazılarının ise ikinci lige düştüğünü belirterek, "Başarılı olan ekipleri kutluyorum. Düşen ekiplere de play-off grubunda başarı diliyorum. Ligdeki çekişmenin bize uluslararası arenada daha önemli başarılar getirmesini umuyoruz" dedi. Tekcan, önceki hafta bowlingde elde edilen Akdeniz Kupası şampiyonluğuna da değinerek, Bocce branşındada benzeri başarılar elde edilmesi gerektiğini belirtti.

Kupa töreninde ödülleri başkan Ahmet Recep Tekcan, Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Genel Sekreter Adnan Öztürk, yönetim kurulu üyesi Yılmaz Balaban, denetleme kurulu üyesi Rahmi Çınar ve Bartın Il Müdür Vekili Ertan Orhan verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?