17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Boğaz mevkiinde heyelan

Bartın'da, iki gündür aralıklarla devam eden yağışlarla birlikte Bartın Limanının olduğu Boğaz mevkiinde heyelan meydana geldi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç ve Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden bölgeye inceleme için ekip gönderilecek.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde 21-25 Mayıs 1998 tarihindeki aşırı yağışlar sonucu meydana gelen taşkın sebebiyle oluşan zararın giderilmesi ve ileride benzeri zararların oluşmaması gayesiyle başlatılan Türkiye Acil Sel ve Deprem İyileştirme (TEFER) projesi çalışmalarında yarım bırakılan çalışmaların olduğu bölgede heyelan meydana geldi.

Bartın Limanı'nın olduğu Boğaz mevkiinde meydana gelen heyelan sonrasında TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç ve Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, teknik ekiplerin geleceğini belirterek "Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile görüştük. Ekip gönderip afet ile ilgili inceleme yapacaklar. Kopan parçalar yağış nedeniyle akıyor. Büyük kitlenin kopması durumunda ırmağın tıkanması söz konusu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na konuyu ilettik. Gerekli talimatları verdi. Teknik elemanlar ve jeoloji mühendisleri gelerek inceleme yapacak. Gerekli tedbirler alınacak. Hem DSİ hem de Afet İşleri Genel Müdürlüğü ayrı ayrı inceleme yapacak" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) önderliğinde başlatılan 369 milyon dolarlık Türkiye Acil Sel ve Deprem İyileştirme (TEFER) projesi kapsamında yapılan ve uzun süredir duran çalışmalar denize açılan balıkçı teknelerini de tehlikeye düşürmüştü. Dinamitlerle patlatılan açılan kanalların yarım bırakılması sonucu birçok kaya yağmur yağışları sonrasında kayarak heyelan oluşmasına sebep oldu.

Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, selin acısını bildiklerini belirterek "Halen o acıyı atamadık. Gerekli yerlere haber verdik. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 15:22:32
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 15:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?