18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Boğulmalara karşı film

Bartın Valiliği 2008 deniz sezonunda aksiliklerin yaşanmaması için tanıtım filmi hazırlattı. Vali İsa Küçük, cezalarla insanların eğitilemeyeceğini ifade etti.


Bartın Valiliği, Sahil Güvenlik Karadeniz Grup Komutanlığı ve Amasra Grup Komutanlığı tarafından hazırlanan eğitim filminin, 2008 deniz sezonunda yaşanabilecek sıkıntılar konusunda vatandaşları bilgilendirmek için yayınlatılacağını belirtti. Vali İsa Küçük, "Boğulma olayları ile ilgili eğitim filmihazırlatıldı.Vatandaşlarımızın Sahil Güvenlik Karadeniz Grup Komutanlığı ve Amasra Grup Komutanlığı tarafından hazırlanan eğitim filmimizi izlemeleri sahillerimizdeki üzücü olayları yaşatmayacaktır. Geçen yılda yaklaşan turizm sezonunda bir dizi tedbirler almıştık. 2008 yılında da turizm mevsiminde alınacak tedbirler doğrultusunda bir eğitim filmi hazırlattık. Yüzme bilmeyenlerin denize girmemesi, dalganın çok olduğu günlerde yüzmenin tehlikeli olduğunu Belediye hoparlörlerinden ilan ettirdik. Bu ikazlara da uymayanlara da kanun çerçevesinde para cezası uygulaması yapılmıştı. Ancak ben şuna inanıyorum ki, cezalarla insanları eğitemiyorsunuz. Bunun içinde bir eğitim filmi yapılması ve mümkün olduğu kadar da halkımıza bu eğitim filminin ulaştırılması konusunu gündeme getirdik" dedi.


Vali İsa Küçük, hazırlanan eğitim filminin mahalle ve köy kahvehanelerinde, özellikle deniz sahillerimize ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarında imkanlar dahilinde ulaştırılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?