17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Boynundan zincirlenen gencin dramı

Bartın'da, ailesi tarafından zincire vurulan akli dengesi bozuk 28 yaşındaki Dursun Sevinç tedavi için hastaneye getirildi.


Bartın'da, zihinsel özürlü olarak dünyaya gelen Dursun Sevinç yıllarca tedavi ettirildi. Tedavilere cevap vermeyen Dursun, yaşı ilerledikçe saldırganlaşmaya başladı. Aile, kendilerine ve çevredeki insanlara zarar veren çocuklarını boynundan ayaklarına kadar zincirle bağladı. Yıllardır zincirle yaşamak zorunda kalan Dursun Sevinç'in boynunda zincir sebebiyle çürük oluşmaya başladı.


Köy muhtarı Mehmet Yılmaz, aileye yardımcı olmak için Dursun Sevinç'i Bartın Devlet Hastanesi'ne getirdi. Ancak Dursun'un boynundaki zincirin kilidinin anahtarı köyde unutuldu. Bunun üzerine hastane polisi çevreden bulduğu demir testere ile Dursun'un boynundaki zinciri çıkartarak genci ızdıraptan kurtardı.


Şeker hastalığı sebebiyle bir ayağı kesik olan ve diğer ayağı da çürümeye başladığı için kesilecek olan baba Rıza Sevinç (65) de, ağlayarak çocuğunun bu ızdıraptan kurtarılmasını istedi. Baba Sevinç, yıllardır çocuğunun tedavisini yaptırmaya çalıştığını belirterek "Ayağım kesilince uğraşamaz hale geldim. Bu arada çocuğum büyümeye başladığı için akli dengesi olmadığından kendisine, bize ve çevredekilere zarar vermeye başladı. Bunun üzerine kendisini bağlamak zorunda kaldık. Yıllardır çocuğum boynunda zincirle dolaşıyor. Büyüklerimizden çocuğumuzu kurtarmasını istiyorum. Benim halim belli, ben gidiyorum. Devlet büyüklerimiz çocuğumuza sahip çıksın" dedi.


Dursun Sevinç'in annesi Muzaffer Sevinç'in ise Bartın Devlet Hastanesi'nde guatr sebebiyle yattığı öğrenildi. Köy muhtarı Mehmet Yılmaz ise, aileye yardımcı olabilmek için Dursun Sevinç'i Bartın Devlet Hastanesi'ne tedavi için getirdiğini, yetkililerin çocuğa yardımcı olmasını istedi. Ailenin yakınlarından Mahmut Özyurt da, yaşanan olayların ibret verici olduğunu, bu ızdırabın sona erdirilmesi için yetkililerin devreye girmesini istedi.


Yıllardır boynundan ayaklarına kadar zincirle dolaşmak zorunda kalan Dursun Sevinç ise, tedavi olmak ve zincirden kurtulmak istediğini söyledi. Devlet Hastanesi önünde yaşanan bu olay, çevredeki vatandaşları üzüntüye boğdu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 10:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?