18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

BTSO 'Kadınlar Günü'nü unutmadı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Mehmet Kemik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi. Kemik, "Ulusumuzun en değerli varlıkları kadınlardır" dedi.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik yaptığı açıklamada, ulusun en değerli varlığı olan kadınların toplumsal hayattaki yerinin yadsınamaz olduğunu belirtti.

Başkan Kemik ,"Kadınlarımızın Türkiye ekonomisinin hızlı ve sürdürülebilir büyümesi için iş dünyasında daha çok yer alması en büyük arzumuzdur. Nüfusun yarısının kendine has yetenek ve becerilerle mal ve hizmet üretimine daha fazla katkı yapması, ekonomiye yeni bir enerji ve dinamizm kazandıracaktır. Bölgesel kalkınma açısından kadınlarımızın işgücüne katılımından mahrum bırakılmaması,aksine girişimci kadınlarımıza destek verilmesi amaçlanmalıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'Kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha çok bilgili olmağa mecburdurlar. Daha esenlikle, daha dürüst olarak yürüyeceğimiz yol vardır. Büyük Türk kadınını çalışmalarımızda ortak kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, Türk kadınını bilimsel, ahlâki, sosyal, ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı ve yardımcısı yapmak yoludur. Bir toplum aynı amaca bütün kadınlar ve erkekleriyle beraber yürümezse fen ve bilimde yükselmesine imkân ve ihtimâl yoktur' Sözüyle toplumumuzda kadınlarımızın önemini bir kez daha vurgulamıştır" dedi.

Bartın TSO başkanı Mehmet Kemik, üretken güçleriyle kamusal alanda ,üretimde, yönetimde ve yaşamın tüm alanlarında boy gösteren annelerden başlayarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 12:19:14
Güncelleme :6 Mart 2008 Perşembe 12:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?