18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

BTSO yönetimi Kardemir'i gezdi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bazı işadamları, Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nı (KARDEMİR) gezdi. Bartın TSO'nın gezisine, Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartınlı iş adamları, Karabük TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök, TSO Başkanı Şaban Akyüz, Karabük TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

KARDEMİR Genel Müdür Osman Kılavuz, işletmenin durumu ve yatırımları ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler vererek, Bartınlı iş adamlarının sorularını cevaplandırdı. Genel Müdür Osman Kılavuz, "Biz demir çelik şirketiyiz. İnşaat demiri, kütük ve köşebent üretiyoruz. Baktığınız zaman dökümcüler Bursa, Konya ve Kayseri'de. Hammadde ise burada. Döküm oralarda gelişebilir. Karabük'te kaliteli çelik üretiliyor, savunma sanayi ile ilgili yatırımlar başka yerlerde yapılıyor. Hammadde burada ama üretim başka yerlerde yapılıyor. Biz gerçekten kardeş illeriz. Sorunlarımız hep aynı, işsizlik ve tesislerin bir araya gelememesi. Hep birlikte hareket edersek, sorunları daha kolay çözeriz. KARDEMİR büyüyecek ve büyüdüğü zaman Liman'a ihtiyacı olacak. Bu nedenle Bartın limanını büyütelim. Oraya 30 bin tonluk gemiler gelse, Karabük o kadar rahatlayacak ki. Demir yolu bunu biz de yaparız. Yeter ki liman büyüsün" dedi. 

BTSO Başkanı Mehmet Kemik ise, "Komşu kentte adı Karabük ile özdeşleşen bir sanayi tesisinin olması bizi mutlu ediyor. Ayrıca 3 bin 500 kişinin istihdam edildiği bu tesisin tekrar karlı bir şirket haline getirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Böyle bir sektörün Karabük'te oluşu bizler için de kıvanç verici. Zira bizler Zonguldak ve Bartın ile birlikte üç kentin ortak sorunları olan insanlarız" diye konuştu. 

Daha sonra Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılavuz'a bir plaket ve Bartın Takası'nın yanı sıra çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Bartın TSO üyeleri, KARDEMİR'i gezerek bilgi aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 10:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?