16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

BTSO'dan Dekan Sarıbaş'a ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Mehmet Kemik ve TSO heyeti Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş'ı ziyaret etti.

Bartın Üniversitesi'nin kurulmasının gündeme gelmesi ile hız veren Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bartın ve fakültenin durumu hakkında geçen görüşmeleri Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş'a aktardı. BTSO Başkanı Mehmet Kemik ve TSD heyeti fakülte dekanını ziyaret ederek, kurulacak üniversite çalışmalarının birlikte yürütülmesini istedi.

Bartın'ın gelişiminin etkenleri arasında en büyük faktörün üniversite olacağını belirten BTSO Başkanı Mehmet Kemik, "Kentlerde ticari yapıyı üniversiteler etkilemektedir. Ayrıca sanatsal ve kültürel faaliyet alanlarının da kazandırılması üniversite ile mümkündür. Üniversite kurulmasıyla birlikte Bartın'da pansiyonlar, yurtlar, cafeler ve sanat faaliyetlerinin yürütülebileceği merkezler açılacaktır. Kısaca üniversite Bartın'a ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır. Argümanlar birbirine bağlıdır. Sivil toplum örgütlerinin kent ekonomisini etkileyecek üniversite kurulmasını istiyor ve destekliyoruz. Üniversite ve sanayi ortaklaşa ilerlerse öğrencilerin iş bulma olanakları daha da genişleyecektir" dedi.

ZKÜ Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş ise, üniversiteleşme sürecinde vakıf kurulmasının çok önemli olacağını, eğitim ve üniversitenin dinamik bir süreç olarak gördüklerini belirtti. Prof. Dr. Sarıbaş, şöyle konuştu: "Bartın'ı nasıl bir üniversite kurulmasını istiyoruz. Ya da Bartın nasıl bir üniversite bekliyor. Mimar ve restorasyon bölümü olabilir, daha bir sürü farklı bölümler kurulabilir. Üniversiteye geçiş sürecinde hata yapmamamız gerekiyor. Bir çok yerde üniversite vakıfları var. Ciddi anlamda kaynakları olan bir vakıf üniversite oluşumuna çok şey katacaktır."

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik ve TSO Heyeti daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Manav'ı da makamında ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 18:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 88.226.26.xxx Tarih : 17.12.2007 13:13:09

Sn.Mehmet KEMİK Bey'i çalışmalarından dolayı kutluyorum.Çalışmalarını ilgi ile izliyorum.Başarılarının devamını dilerim.Saygılarımla