22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

BTSO'dan eğitime destek

TSO, ÖĞRENCİLER İÇİN MALZEME YARDIMI YAPTI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Bartın Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların müdürlerine ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere yardım malzemesi verildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen yardım dağıtım törenine Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, TSO Yöneticileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Okul Müdürleri adına konuşan Şahin Şahin İlköğretim Okulu Müdürü Nevin Aslan, "Bugün burada toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel örneklerinden birine şahit olmak için toplanmış bulunmaktayız. Her yıl olduğu gibi bu yılda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası okullarımıza kaban, bot ve kırtasiye dağıtımı dağıtılmıştır. Maddi durumu zayıf olan öğrenciler için bu çok önemli bir katkıdır. Artık günümüzde anlaşılmıştır ki, 'Toplumsal Dayanışma' toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesi anlamına gelmektedir. Ancak dayanışma sayesinde toplumlar ve ülkeler kalkınabilir. Biliriz ki, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini bizim toplumumuz Kurtuluş Savaşı zamanında göstermiştir. O birlik ve dayanışmadan kaynaklanan şuur, o zorlu dönemde olduğu gibi günümüz Türkiye'sinde de Türk Vatanının bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Unutulmamalıdır ki, ancak birlik ve beraberlik içinde olan toplumlar kendi kendini yönetir, dışarıdan müdahaleye izin vermezler. Bu nedenle ulu önder Atatürk'te milli birliğin sağlanmasına ve toplumsal dayanışmaya çok önem vermiştir. Atatürk ilkelerine göre milletleri millet yapan unsur, millet mensuplarının beraberlik ve dayanışma içinde olmalarıdır. İşte bugün burada Bartın Ticaret ve Sanayi Odası sayesinde bizler bu duygular etrafında bir kez daha buluşuyoruz. Türk milletinin dayanışma ruhunu herkese göstermek için. Tüm yardım alan okullarımız ve öğrencilerimiz adına Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

"TOPLUMSAL DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ"

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, "Toplumsal dayanışma bizim için önemli, eğitim önemli. Bu nedenle buraya başta sayın Valimize eğitime vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl başlatmış olduğumuz Kardeş Kurum projemizde buradan kaynaklandı. Sayın Valimizde birlikte bu projemiz 2 yıldır devam ediyor. Buda gerek okul yöneticilerimiz gerek bizler gerek kamuoyu büyük bir haz aldı. Bu başarılı projemiz devam edecek. Bunun dışında her yıl olduğu gibi başta ilimizin en büyük sivil toplum örgütü olan Sanayiciler Odası Yönetim Kurulu daha önceki yönetimlerimizle birlikte Bartın küçük yeni bir il. Nüfusunun yüzde 75'i kırsal alan olan bir il. Bartın'da eğitim öğretim gören çocuklarımızın çoğu gelir düzeyi düşük insanlarımızın çocukları. Beklide devletin vermiş olduğu öğlen kumanyası ile sabah kavatlı yapmadan akşamı getiren çocuklarımız var. Bunların üstü başı, kırtasiye konumunda bunların desteğe ihtiyaçları vardır. Bizim işçimizde yana bu ateşi söndürme adına Ticaret Sanayi Odası Kurumu ve Şahsım adına kutluyorum şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Eğitim olmazsa olmaz. Hepimiz eğitim için koşuyoruz çünkü bu ülkenin tek çıkar yolu eğitim. Eğitimin güçlü olması. İnsanlarımızın nitelikli olması konumunda Sanayi Ticaret Odası olmak üzere tüm eğitime destek veren bize desteklerini esirgemeyen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" dedi,

"EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, "Hepinizin bildiği gibi her dönemde olduğu gibi bu dönem de Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği çerçevesi içerisinde Kardeş Okul Projesi adı altında Merkez İlçe Budakdüzü İlköğretim Okulu, Sipahiler İlköğretim Okulu ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerimize kırtasiye, kaban ve bot yardımı yapmış bulunuyoruz. Bu noktada Bartın Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu meclis üyeleri olarak öğrencilerimizin ve okullarımızın ihtiyaçları ve eksiklikleri doğrultusunda elimizden geleni her zaman yapmaya devam edeceğiz. Eğitim her zaman Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak gündemimizin birinci maddesinde yer almaktadır. Eğitim bir süreçtir. Öğretim ise bir süreçte donanımı sağlayan bir araçtır. Okumak, çalışmak aydın ve çağdaş bir ülke olmak için önemlidir. Milli Eğitim sektöründe oda olarak gereken her desteği her zaman vermeye hazırız. 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Bartın il genelinde yirmi dört okuldaki bin 387 öğrencimize 480 ayakkabı, 482 kaban, 453 kırtasiye malzemesi olmak üzere dağıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bize bu konuda destek veren başta Sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürüm, Şube Müdürlerimize ve değerli Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahipleri öğrencilere verilmek üzere yardım malzemeleri okul müdürlerine dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 20:22:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 13:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?