17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BTSO'dan iftar yemeği

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Amasra ve Kurucaşile İlçesindeki üyelerine Amasra'da iftar yemeği düzenledi.


Amasra Işıkaltın Oteli'nde verilen yemeğe AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Defterdarı Saim Çırıka, Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri, Disiplin Kurulu, Meslek Komitesi üyeleri ve Kadın Girişimciler katıldı.

Tasavvuf müziği ile başlayan iftara katılım oldukça yoğundu. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO'nun yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Kemik, "103 yıla yaklaşan tüccar, sanayici ve ticaret erbabının odası olan Bartın TSO önce üyelerine hizmet, sonra İl ve bölge ekonomisinin kalkınması için çalışmaktadır. Önce eğitim ilkesinden yola çıkan Yönetim kurulumuz, Valilikçe belirlenen iki ilköğretim okulunu kardeş okul olarak seçmiş ve fiziksel mekanın iyileşmesi için çaba sarf etmiştir. 2 okulun spor kollarının ihtiyaçları giderilmiş, basket sahaları yapılmış, bir okulumuzun tiyatro salonu düzenlenmiş, iki okulumuzun da fiziksel mekanının kent merkezindeki okulları aratmayacak şekilde yenilenmesine yardımcı olunmuştur. Bununla birlikte bugüne kadar başta kardeş okullar olmak şartıyla 3 bin 500 ilköğretim okul öğrencisine ayni ve nakdi yardım yapılmış, maddi açıdan desteğe ihtiyacı olan 600'e yakın üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapılmıştır. Mesleki ve teknik eğitim gören lise öğrencilerimize eğitimine ve gelişimine dönük fuar desteği sağlanmıştır. 4. çalışma dönemine giren Yönetim Kurulumuz gecen 3 yıldır çaba gösterdiği akredite oda olma projesini gerçekleştirmekten mutluluk duymaktadır. Bartın TSO akreditasyon sistemine dahil olarak AB standartlarına girmiş olmaktadır. 365 oda, borsa içinde ilk 53 oda içine giren Bartın TSO, akreditasyon belgesini TOBB'ta yapılacak törenle alacaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 181 Ticaret ve Sanayi Odasından 35'i akredite olmuştur, bunların biri de Bartın TSO' dur. Bartın TSO yıl içinde ek hizmet binasının temelini yine sizlerle beraber atacaktır. Bartın Toptancılar Sitesi'ndeki 2 yıl önce aldığımız kendi arsamıza, 200 kişilik konferans salonu, workshop salonları, roof ve sosyal tesis olacak bu projeyi çok yakın tarihte hizmete açacağız. Bugüne kadar 12 bankayla protokol yaparak üyelerimizin finans ihtiyaçlarına çözüm bulmaya çalıştık. Odamız bünyesindeki KOSGEB Sinerji Odağı yalnız sanayicilerimize değil esnaf Odalarına da destek olmaktayız. Bartın TSO bünyesindeki Kadın Girişimciler Komisyonu oluşturularak ilk kongremizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kadın Girişimcilerimiz yaptıkları proje ile turizme destek, emek ve göz nuru, kadınlarımızın eserlerini pazarlayacağı işyeri projelerine destek olmaktayız. 2008 sonunda ilimizle ilgili teşvik yasası sona erecektir. Bununla ilgili çalışma yapan odamız, başta Milletvekilleri olmak üzere Başbakanımız, Bakanlarımız, Siyasi Parti Genel Başkanlarına konunun ehemniyetini ve taleplerini dile getirerek 5084 sayılı yasanın devamını bölgesel ve sektörel teşviklerin gelişimine dönük taleplerini ilettik" dedi.


Bartın TSO tarafından verilen iftar yemeği yapılan ortak meslek komitesi ve meclis toplantısının ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?