17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BÜ,dünyaya açılan kapı olacak

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Üniversitesinin dünyaya açılan bir pencere olarak bilim yuvası haline getirilebilmesi durumunda yurt dışından önemli derecede öğrencilerin eğitim için Bartın'a gelebileceğini söyledi.

Rektör Kaplan, üniversitenin Bartın'ın kalkınmasına ve büyümesine etken olacağını söyledi.
Yeni kurulan Bartın Üniversitesine atanan Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İngiltere ve Almanya'nın yurt dışından gelen üniversite öğrencileri sayesinde 15 milyar dolar geliri olduğunu ancak Türkiye'nin bu konuda zarar da olduğunu söyledi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Gerçekten bizim sivil toplum örgütlerimizin Bartın'ımız ve ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde büyük katkıları vardır. Biz üniversiteleşme sürecinde Bartın'daki bütün sivil toplum örgütleri ve yöneticilerimizle beraber bu işin hem yükünü paylaşalım istiyoruz, hem de sonucunda başarmış olmanın hazzını ortaklaşa tadalım istiyoruz. Üniversitenin, topluma yararları olan aile olmasında ve gelecek ufkunun çizilmesinde çok büyük rolü var. İlköğretimden başlayan eğitim sürecinin zirvesi dolayısıyla bilgilenmesi bakımından yüksek işlev var. Ayrıca dünya ülkeleri arasında da üniversitelerin rekabeti üniversitenin gücü aynı zamanda bu ülkelerin gücü ile eş değer anılıyor. Şimdi ABD'de ve Avrupa Birliği ülkelerinde gelişmiş üniversitelere sahip ülkelerde, yüksek eğitim veren kaliteli eğitim veren bir üniversiteye sahip olmak onlar için aynı zamanda ekonomik olarak da prensip meselesidir. Bununla da haklı olarak öğünüyorlar. İşin maddi boyutuna gelince, ABD kabul ettiği yabancı öğrenci ile yıllık 25 milyar dolar dolayında bir gelir elde ediyor. İngiltere ve Almanya'nın 15 ile 18 milyar dolar dolayında gelirleri var. Ama ne yazık ki bizim ülkemiz bu konuda zararda. Bartın üniversitesini dünyaya açılan bir pencere olarak bir bilim yuvası ve ufku geniş bir bilim yuvası haline getirirsek, sanıyorum ki Karadeniz havzasında Ukrayna ile Ortadoğu'ya uzanan çizgiler hakikaten bir cazibe merkezi haline gelebilir ve ciddi bir atılımın kaynağı olabilir" dedi.


Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, öncelikli hedeflerinin Bartın Üniversitesini en kısa zamanda eğitime ve bütün fakülteleriyle faaliyete geçmiş bir üniversite haline getirmek olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 12:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?