22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bu coşku hiç bitmeyecek!

BARTIN'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Bartın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde askeri geçiş yapıldı.

Cumhuriyetin 86. yılı kutlamalarında Bartın Vali İsa Küçük, Cumhuriyet Meydanı'nda Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb.Salih Armağan Kurgan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 Vali İsa Küçük, "Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümünü Bartın Cumhuriyet Meydanında sizlerle birlikte kutlamanın bu kutlu günün sevinç ve coşkusunu sizlerle paylaşmanın övüncü içindeyim. Biz tüm Bartınlılar, bugün ilk gün gibi sevinçliyiz. Kuvayi Milliyenin bağımsızlık ve özgürlük ateşi ve Atatürk devrimleri ile güçlenip yücelmiş, çağdaş Türkiye ışığını yüreğinde hisseden her Türk vatandaşı gibi biz, bütün Bartınlılar, burada, bugüne kadar görevini başarı ile yapmış olmanın huzuru içinde ayaktayız. Bu büyük bayram, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 86 yıl önce bugün, tüm iç ve dış düşmanları yenmiş kahramanların oluşturduğu TBMM'de, akıl, bilgi, erdem ve umut dolu Cumhuriyet sesi nasıl kutsalsa, nasıl özgürlük ve bağımsızlık içinde mutlu bir gelecek vaat ediyorsa, Cumhuriyet bugün de bizim için aynı tazelikte, aynı güzellikte akıllı, bilgili ve erdem yüklü sesi ve gücüyle umutlu bir gelecek vaat ediyor. Ortak değerimiz olan Cumhuriyetimizi, demokratik, laik, sosyal ve hukuk üstünlüğü nitelikleriyle hiçbir güçle ve hiçbir şeyle değişmeyiz. Çünkü Cumhuriyet bizim bağımsızlık ve özgürlük bayrağımızdır. Cumhuriyet bizim hukuksal, siyasal ve ulusal birliğimizdir. Cumhuriyet bizim bir arada yaşama isteğimizdir. Cumhuriyet eşitlik ve adalet duygumuz, çağdaş toplum olmak yolunda pusulamızdır. Bütün bu özellikleri dolayısıyladır ki Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden doğduğu imparatorluğun diğer parçaları için başarılı ve örnek bir model olmuştur.

Bu başarının temelinde, doğru diye dayatılan eğrileri reddeden, eğrilmeyen doğruları savunan, Atatürkçü düşünce sistemi vardır. Bu başarının temelinde Cumhuriyetin kul olmaktan kurtardığı bireyin hayatında akıl ve bilimi, gerçek ahlak ve erdemi egemen kılarak bencilliği yenmiş, insana, topluma ve dünyaya faydalı olmak üzere yetiştirilmiş çağdaş birey vardır, Cumhuriyet kuşağı Türk çocukları vardır. Şanlı bayrağımız altında toplanmış mutlu Türkiye, umutlu Türkiye vardır. Sevgili gençler, öğrenciler, değerli Bartınlılar, Cumhuriyet, bizim için birlikte çalışmak ve başarmaktır. Bartınlılar, ilimizin ortak hedefleri için her zaman bir ve beraber olmuş, Cumhuriyetimiz ve ilimizin ortak hedefleri için çalışmış, ilimizin kalkınması ve gelişmesi için her zaman el ele vermiştir. Bundan sonra da ilimizin kalkınması ve gelişmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Çalışma sırası bugün bizlerdedir. Çok çalışıp başaracağız. Mutlu insanlar ülkesi çağdaş Türkiye'yi başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Yurdumuzun kalkınması, Türkiye Cumhuriyetinin her alanda mesut, muvaffak ve muzaffer olması için varlığını Türk varlığına armağan eden tüm kahramanlarımızı saygı ile selamlıyorum" dedi.

Vali İsa Küçük'ün konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

İMKB İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden Cumhuriyetimizin 86. yıl coşkusu, Bartın Belediye bandosu eşliğindeki askeri tören geçişi ile sona erdi.

BARTIN'DA CUMHURİYET COŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:52:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?