22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bu yarışma erkekleri utandırdı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri sebebiyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Kadın Çiftçiler Yarışması" düzenlendi. Çekişmeli geçen yarışma sonrası Bartın Valisi Ali Güngör, yağmur altında pazar yerinde ürünlerini satan kadınlarının halini görünce rahatsız olduğunu ve Bartınlı erkekleri uyardığını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan kadın çiftçiler yarışmasına Vali Ali Güngör, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altıntel, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, kadın çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadın Çiftçiler yarışmasına Sipahiler Köyü, Gömü Köyü, Kurucaşile ve Ulus Ağaköy’den kadın çiftçiler katıldı.

Yarışmada, hayvancılık, seracılık, kooperatifçilik, beslenme, ev ekonomisi ve gıda dallarında 20 soru soruldu. Birinci bölümde tüm yarışmacılar, soruların tamamını doğru bildi.

Bunun üzerine ikinci bölüme geçildi ve 10 soru daha soruldu. Bu soruların da doğru cevaplanmasının ardından tek sorulara geçildi. Tek sorularda ise Ulus İlçesi Ağaköy’nden katılan Sevilay Uzun ve Emine Çetin soruyu doğru cevaplandırarak Kadın Çiftçiler Yarışmasının birincisi oldular. Yarışmada dereceye girenlere, küçük ev aletleri hediye edildi.

Kadın Çiftçiler Yarışmasının sonunda yarışmacılara ödüllerini veren Bartın Valisi Ali Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, Bartın Pazarında kadınların küfelerle satış yapmasını eleştirdi. Kadınların sırtlarında küfelerle gördüğünde rahatsızlık duyduğunu ifade eden Vali Güngör, Bartınlı erkekleri uyardığını belirtti.

Türk kadının doğurgan, üretken ve yeri geldiğinde cephede savaşacak kadar cesur olduğunu belirten Vali Ali Güngör, "Kadın doğurgandır, yani üretkendir. Doğurduğunu da besleyip yaşatmak için üretir. Bunu Türk kadını çok güzel yapar. Bununla da kalmaz eşiyle, babasıyla, kardeşiyle de cepheye gider savaşır. İlimizin pazarı. Yani Garıla pazarı. Orda bugünkü yağışlı hava şartlarında, şehrin en merkezi yerinde sırtlarındaki küfeyle dolaşmaları bana ağır geliyor. Bartın erkeklerini uyarıyorum. Daha fazlasını beklemesinler. Bu manzaraya son verelim" dedi. Yarışma sırasında ise yarışan kadın çiftçilerin aileleri yarışmacılara destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 15:19:19
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 14:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?