17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BÜ'ye 2 yeni bölüm

BÜ'YE 2 YENİ BÖLÜM

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bakanlar Kurulu'nun Bartın Üniversitesi'ne bağlı edebiyat ve eğitim olmak üzere 2 yeni fakültenin kurulmasına karar verdiğini ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu'nun 27 Eylül 2010 tarihli toplantısında verilen kararın Cumhurbaşkanlığınca onaylanarak, 30 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, böylece Bartın Üniversitesi'nde fakülte sayısının 5'e yükseldiğini söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi'nin 2008 yılında Orman, Mühendislik, İktisadi İdari Bilimler olmak üzere 3 fakülte, Bartın Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu olmak üzere 3 yüksekokul, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 2 enstitü ve 3 bin 87 öğrencisiyle eğitim öğretime başladığını, şu anda öğrenci sayısının 4 bini geçtiğini belirterek, yeni kurulan Edebiyat ve Eğitim fakülteleri ile birlikte üniversitenin daha da büyüdüğünü söyledi. İlçelerde kurulacak yüksekokulların bölümlerinin onayının da gerçekleştiğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın Üniversitesi'nin bin 200 dönümlük yeni kampus alanı kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Bartın Üniversitesi için 500 kişilik Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu inşaatını başlatıp 8 milyon lira harcayarak yapımını kısa sürede tamamladık. Bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu için de 26 bin metrekarelik arsayı Yurt Kur'a tahsis ettik" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın Üniversitesi'ne yeni 2 fakülte daha kurulmasını sağlayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, üniversitenin kuruluşundan itibaren büyük bir gayret ve özveri ile çalışan Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan olmak üzere tüm idareci ve öğretim üyelerine ve onlara destek olan Valimiz ve il yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BÜ'YE 2 YENİ BÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 10:28:05
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 18:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?