17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BÜ'ye Azerbaycanlı doçent

BÜ'YE AZERBAYCANLI DOÇENT

Doç. Dr. Etimad Aymazov, Bartın Üniversitesi'nde görev yapacak. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Azerbaycan ve ABD'li öğretim elemanlarının üniversiteye ve kente katkı yapacağını belirtti.

Bakü S.M. Kirov Namlı Azerbaycan Devlet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Etimad Aymazov, 2010-2011 akademik yılından itibaren Bartın Üniversitesi'nde (BÜ) görev yapacak. Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen imza törenine Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, idari personel ve öğretim görevlileri katıldı. BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Üniversitemizin öğretim üyesi kadrosunu zenginleştirme adına büyük çabalar sarf ettiğimiz ve geçen 2 yıllık süre içerisinde Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Orman Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulumuza yeni öğretim elemanlarının katılımıyla öğretim üyesi kadromuzu zenginleştirdiğimiz, bütün kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Esasen bir üniversitenin gücü, sahip olduğu öğretim üyesi kadrosuyla eş değerdir. Kuruluşunun üzerinden henüz 2 yıl geçen üniversitemiz, bu bağlamda çok büyük çabalar sarf etti. Bizim göreve başladığımız tarihte 87 olan öğretim üyemiz, bugün itibariyle 220'ye ulaşmış durumdadır. Yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla eğitim kadromuzun giderek artacağı ve ileride 3 bine ulaşacağı bugünkü hesaplarımızla kesindir" dedi.

"AZERBAYCAN VE ABD'Yİ ÖĞRETİM ELEMANLARI KENTE KATKI SAĞLAYACAK"

Öğretim üyesi istihdam politikalarının sadece yurt içi kaynaklara değil aynı zamanda dünyaya açılmak ve olabildiği ölçülerde dünyaya entegre olmuş bir üniversite profili oluşturmak olduğunu ifade eden Rektör Kaplan, "Komşu ülkemiz aynı zamanda kardeş ülkemiz Azerbaycan'dan 2 öğretim elemanımız Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde göreve başlayacak. Sanıyorum ki, onların katılımıyla hem Mühendislik Fakültemiz hem üniversitemiz, hem de öğretim elemanlarımız olarak burada mutlu bir ortamı paylaşmış olacağız. Onların başlattıkları bu girişimden sonra her iki ülke arasında karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimi noktasında yeni gelişmeler olacaktır. Burası onların kendi vatanıdır ve kendi vatanlarında başarılı çalışmalar yapacaklardır. Buradaki öğrencilerimizin yetişmelerine büyük katkı sağlayacaklardır. Yine yakın bir zamanda 2 Amerikalı meslektaşımız, yabancı dil öğretme noktasında aramıza katılmış olacak ve üniversitemize katkı sağlayacak. Onların katılımlarıyla yabancı dil öğrenme ve pratik yapma konusunda hem üniversitemiz personeli hem de şehrimizde dil öğrenme merakı olan insanlarımız yararına bir gelişme olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra Doç. Dr. Etimad Aymazov ile sözleşme imzalandı. İmza töreninin ardından konuşan Aymazov, "Ben de bu çalışma ortamına katılmaktan dolayı çok memnun oldu. Buraya gelmeden önceki çalışmaları burada öğrencilerimle paylaşacağım. Türkiye'nin söz sahibi bir ülke olması için çalışacağım" dedi.

BÜ'YE AZERBAYCANLI DOÇENT
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 11:43:02
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 18:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah şelale IP: 78.160.14.xxx Tarih : 18.09.2010 16:21:40

Türkiye'de bir ilk..:))