22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

BÜ'ye kampus alanı aranıyor

Bartın Üniversitesi'ne kampus alanı bulunması amacıyla Bartın Valisi Halil Işık, kurulan heyetle üniversiteye en uygun kampus alanı için incelemelerde bulundu.


Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın Üniversitesi'ne kampus oluşturmak için yer tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bartın Valisi Halil Işık, DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sümer Gülez, Defterdar Saim Çırıka, DSİ 233. Şube Müdürü Mehmet Karaçoban, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Milli Emlak Müdürü Orhan Yıldız'dan oluşan heyet Bartın terminalinden İl Özel İdaresi Topal Ali şantiyesine kadar olan yaklaşık 1 milyon 800 bin metre kare alanda inceleme yaptı. İncelemeler sırasında Vali Halil Işık, DSİ 23. Bölge Müdürü Tiryaki'den dere ıslah çalışmalarının maliyeti konusunda bir mali döküm çıkarılmasını isterken, tamamlanacak olan çalışmayı Ankara'ya ileteceğini söyledi.


Terminalden İl Özel İdaresi Topal Ali şantiyesine kadar olan alandaki incelemenin ardından heyet, Bartın Üniversitesi çevresinde bulunan alanlarda da incelemelere devam etti. Vali Halil Işık, alanların bir bütün haline dönüştürülerek alternatif plan yaratılması konusunda ilgili yetkililere talimat verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 11:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?