22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Buzağılar sıcağa dayanamadı

Bartın'da düzenlenen 6. Kozcağız Çevre Kültür ve El Sanatları Festivali'nde düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması'na katılan buzağılar sıcağa dayanamadı.

Kozcağız beldesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasına 33 holstein ve 33 simental olmak üzere 0-6 yaş arası toplam 66 buzağı katıldı. Saatler öncesinden festival alanına getirilen buzağıların bir çoğu sıcağa dayanamadı. Törenlerin yapıldığı sırada dereceye giren bir buzağı sahneye getirildiği sırada baygınlık geçirdi ve yere düştü.

Sahiplerinin ve izleyicilerin şaşkın bakışları arasında yere düşen buzağının kafasına su döküldü. Uzun süre yerde yatan buzağıyı en sonunda sahipleri düştüğü yerden güçlükle kaldırdı. Törenin yapıldığı sırada dereceye giremeyip, dışarıda yarışmanın sonuçlanmasını bekleyen buzağıların bir çoğu da sıcağa dayanamadı ve yere yattı.

Düzenlenen yarışmanın sonucunda simental dalında Yeni Hamidiye köyünden Rıfat Özdemir'e ait buzağı birinci, merkez mahalleden Rıfat Kahraman'a ait buzağı ikinci, merkez mahalleden Ümit Kızılay ve Ahmet Karaküp'ün buzağıları da üçüncülüğü paylaştı. Holstein dalında ise, Celilbeyoğlu köyünden Yunis Saraç'ın buzağısı birinci, Mamak köyünden Behçet Öztepe'nin buzağısı ikinci, Celilbeyoğlu köyünden Erol Saraç'ın buzağısı da üçüncü oldu. Yarışmaya giren buzağıların sahiplerine protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 19:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?