22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

'Çağdaşlığın ölçüsü bilimdir'

TBMM BAŞKANI ŞAHİN BARTIN'DA

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, çağdaşlığın ölçüsünün bilim olduğunu söyledi.

Bartın Üniversitesi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yaptığı konuşmada üniversitelerdeki eğitim kriterlerini anlattı. Bartınlı hemşehrileri ile bir araya geldiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Ben de Karabüklüyüm. Bartın üniversitemiz henüz 1 yılını yeni doldurmuştur. Üniversite üç bini aşan öğrenci sayısına sahip. Bunun yarısına yakını yeni öğrencilerdir. Üniversiteler ülkeye nitelikli insanlar kazandırır ve bu nitelikli insanları yetiştirir. Yaşadığımız çağ birçok isimle

adlandırılıyor. Fakat ben bunları sadece bilgi çağı olarak kabul ediyorum."

Çağdaşlığın ölçüsünün bilim olduğunu anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Herkesin bir cep telefonu var. Bu cep telefonları ile birbirimizin yüzünü görmemiz bile gerçekleşiyor. Keşke bunun patenti Türk insanlarına ait olsaydı. Üniversiteler ARGE çalışmalarıyla ülkeye katkı sağlamaktadır. ARGE çalışmalarına ayrılan para 86 milyon TL iken 500 milyon TL'yi aştı. Üniversitelerdeki öğrenci sayısını ihtiyaca göre düzenlemek gerekir."

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de hangi meslek dallarında açık varsa bunların önceden tespit edilmesi gerektiğini, tespit edilen alanlarda üniversitelerdeki bölümlerin kontenjanlarının yükseltilmesi veya azaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN BARTIN'DA
TBMM BAŞKANI ŞAHİN BARTIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:38:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 19:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?