22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Çakır Işık'ı ziyaret etti

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Bartın Valisi Halil Işık'ı ziyaret etti.


Vali Çakır Bartın Valiliği şeref defterini imzalamasının ardından Vali Işık ile makamda görüşmelerde bulundu. Karabük Valisi Nurullah Çakır ziyareti sırasında Bartın Valisi'ne 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunarak, Karabük ve Bartın'ın müşterek aynı kaderi paylaşmış iller olduğunu söyledi.

Çakır, komşu iller olmaları nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Tecrübe ve deneyimlerinizle bölgemiz ayrı bir güç kazanacaktır. Her zaman işbirliği konusunda birlik ve beraberlik içerisinde olacağımızı ve Batı Karadeniz bölgemizin kalkınması ve gelişmesinde ortak çalışmalarda bulunacağımızı, daha önce kurulmuş olan, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği'nde (BAKAB) birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bu duygularla Bartın Valiliği görevinizin tekrar hayır uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Bartın Valisi Halil Işık ise "Ülkemizin yetiştirdiği değerli Valilerimizdensiniz. Şahsınız ile komşu bir ilde görev yapmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Kaymakam, Vali olarak mülki idarede ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda verdiğiniz hizmetleriniz camiamızda her zaman takdirle anılmaktadır. Biz aynı coğrafyada yer alan, ihtiyaç ve sorunları benzerlik gösteren iki iliz. Batı Karadeniz Kalkınma Birliği'nin de üyesiyiz. Batı Karadeniz Bölgemizde, birlikte pek çok alanda yapacak işimiz var. Bu konularda birlikteliğimiz, dayanışmamız olacaktır. Sadece illerimizin kalkınması adına değil, hep beraber bölgemiz ve ülkemizin kalkınması adına da çok şeyler yapacağımıza inanıyorum. İstanbul'da katıldığımız Emıtt fuarında da, Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin, önderliğinizde bölgesel anlamda kültürel ve turizm adına yapılan çalışma da bunun örneğini teşkil etmektedir. Bundan sonra da, yine bir çok etkinlikte birlikte yer almak suretiyle hem illerimizin tanıtımını, hem de bölgemizin tanıtımını sağlayacağız. İllerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında birlik, bütünlük ve dayanışmada bölge Valilerimizin bilgi, birikimleri ile ortak akıl ve güç birliği büyük önem taşımaktadır" dedi.
Nezaket ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Bartın Valisi Halil Işık'a Karabük Valisi Nurullah Çakır, yöresel ürünlerden oluşan hediye paketini verirken, Vali Işık ise Karabük Valisi Çakır'a Bartın plaketini hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 13:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?