22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Çanakkale Şehitleri Bartın'da da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Bartın'da da anma törenleri düzenlendi. 

Bartın'daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Vali İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hayrettin İmren ve Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ile protokol mensupları ve şehit yakınları katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Deniz Kıdemli Yüzbaşı Serkan Demirtaş, "Şanlı destanlarımızla göğsümüz her zaman kabarmıştır. Vatan için ölümü göze alan ve son nefeslerinde bile vatan toprağını savunan şehitlerimize her şeyimizi borçluyuz. Milli değerlerimizin ebedi bekçisi olacağız. Gözlerimizden damlayan gurur gözyaşları göğsümüzü kabartıyor" dedi. 

Bartın Şehitliği'nde yapılan törende saygı atışının ardından, Vali İsa Küçük, Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. Protokol üyeleri daha sonra şehitlikteki 8 şehidin mezarlarına karanfil bıraktı. Duaların ardından tören sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 14:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan kocabacak IP: 85.104.171.xxx Tarih : 19.03.2007 17:40:39
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ KİM GELİRSE GELSİN FARKETMEZ BİZ HER ZAMAN YURDUN HER KÖŞESİNDEYİZ HER ÜLKER KARŞIMIZDA EGİLİR DÜŞMAN ÜLKESİ VİRAN OLCAK TÜRKİYE BÜYÜK TURAN OLACAK