22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

CHP İl Başkanı'ndan açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Hakan Ceylan, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin'in teşvik yasası ile ilgili olarak gündeme getirdiği iddialara karşılık verdi.

CHP İl Başkanı Ceylan, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın teşvik yasası ile ilgili gerekli girişimleri yaptığını belirtti.


CHP Bartın İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya'nın teşvik yasası ile ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a soru önergesi vererek girişimde bulunduğunu açıkladı. CHP Bartın İl Başkanı Hakan Ceylan, "MHP İl Başkanının yapmış olduğu basın açıklamasında CHP Bartın Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya ile ilgili olarak insanlarımızın işi ve aşı söz konusu olduğunda hep duyarsız kaldıkları için bu konuda da duyarsız kaldığını belirtmiş, 2008 yılında sona erecek teşvik yasasından haberdar olmadığını ima ederek MHP tarafından verilen yasa tasarısına destek vermesi gerektiğini söylemiştir.

Oysa Cumhuriyet Halk partisi MYK Üyesi ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın 30 Ekim 2008 tarihinde 5084 sayılı teşvik kanunu kapsamında yer alan ilimizin, teşvik süresi 2008 yılının sonunda bitmektedir. Bu nedenle, bu sürenin 5 yıl uzatılması ve Bartın'ın iller ve sektör bazında teşvik yasası ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik olarak çıkacak olan yeni yasada, Tekstil, Turizm, Taş ve Toprağa Dayalı Sanayi, Orman Ürünleri ve Mobilya , Demir Çelik Sanayi, Ahşap Gemi-Tekne ve Yat Yapımcılığı Sanayi, alanlarında 'Sektörel Teşvik' yasasından yararlanacak iller arasında yer alması, ilimiz için büyük önem arz etmektedir.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a verilen soru önergesi, ayrıca yine 09 Ekim 2008 tarihinde yine Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer Çağlayan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen esnaf ve sanatkarlarımızın durumunu içeren ve yine aynı yazılı önergede, 'Bartın'da ki esnaf ve sanatkarımızın durumu ve teşvik yasanın sonuçlanması' ile ilgili yazılı araştırma önergesi vermiştir. Teşvik kanunun uzamasına ek olarak ekonomik konularda, Zonguldak-Bartın- Karabük Bölgesel gelişim projesi hakkında, AB Destekli Bölgesel Kalkınma programından ilimizin yararlanabilmesi hakkında, TR 81 bölgesinde yer alan Bartın, Zonguldak ve Karabük illerimiz, Avrupa Birliği'nin Türkiye için Katılım Öncesi Mali Yardım Başlığı Altında toplanan fonlardan yararlanamaması hakkında da soru önergeleri vardır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak CHP Bartın Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya Bartın'ı ilgilendiren hemen, hemen tüm konularda tarımından turizmine, termik santralinden, memur maaşlarına kadar TBMM çatısı altında görevini bilen sorumlu bir milletvekili olarak Bartın'ımızın adını duyurmaktadır.

İl Başkanlığı gibi hem kendi siyasal faaliyetlerini hem de diğer siyasi partilerin etkinliklerini takip etmek görevi olan bir siyasetçinin bu kadar konuya vakıf değilken ve konulardan bihaberken böyle bir açıklamasını seçim öncesi telaş olarak algılamaktayız. Vermiş oldukları kanun teklifine destek istemek başka ama siz yapamadınız. Duyarsız kaldınız. Gelin buna destek verin demek çok başkadır. MHP İl Başkanı Sezai Bilgin'e bu konularda verilen yazılı ve sözlü araştırma önergelerini ulaştırmaya hazırız" dedi.


CHP Bartın İl Başkanı Hakan Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, başta Milletvekili Rıza Yalçınkaya olmak üzere sorumlu ve duyarlı siyaset anlayışlarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 13:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan.alp IP: 72.14.220.xxx Tarih : 20.01.2009 23:15:42

Chp mi ilgileniyor milletin aşıyla ekmeğiyle sayın ceylan bırakın bu palavraları biz biliyoruz kimin ekmekle oynadığını