17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'CHP ile seçim ittifakı yapmadık'

Demokratik Sol Parti'den (DSP) İl Genel Meclis Üyesi olan Şükrü Kaval, yerel seçimlerde CHP'nin adayını değil, DSP'nin adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Bartın İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Kaval, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmadığını açıkladı. Partileri DSP'nin ve CHP'nin aday çıkarttığını belirten Şükrü Kaval, "Her iki partide seçimlere kendi adayları ile gidecek gibi görünüyor. Biz DSP olarak aday adayı çıkarttık ve seçimlerde kesinleşen adaylarımızla yola devam edeceğiz. CHP ile ittifak söz konusu değildir. Şu ana kadar 1 aday adayı partimize müracaat etti. Müracaatlar tamamlanmasına daha zaman var. Belki başka aday adalarımız da müracaatta bulunacaklar. Hep birlikte göreceğiz. Ben partimin adayını destekleyeceğim. Daha öncede 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde DSP'li adayımız Bartın Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Şu an belediyemiz DSP'li" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Kaval, "Ben Partimi satmadım. Ben partim olan DSP'de kaldım ve kalmaya da devam edeceğim. Önümüzdeki yerel seçimlerde Partimizin bir adayı var. Onu desteklemeye devam ediyorum. Sayın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile görüşme yaptık. Görüşmeden demokratik kararlar çıktı. Ben sayın milletvekiline partimin yani DSP'nin adayını destekleyeceğimi söyledim. O da 'demokrasinin' olduğunu söyledi. Demokratik zeminlerde bize en doğru yakışan partimizin yani DSP'nin adayını desteklemektir. Belki bu kararımızdan bazıları rahatsız olacaktır ama biz doğru olanı yapıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 22:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?