22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

CHP SSK Hastaneleri'nin devrine tepkili

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığı, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması ve sonra özelleştirilmesinin sağlık politikalarına ters düşeceğini açıkladı.

CHP Bartın İl Başkanı Kamil Altan, Türkiye’de sağlık harcamalarının bedava olması beklenirken, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri ve sonradan da özelleştirilmesi yönündeki çalışmaların yanlış olduğunu ifade etti.

Vatandaşların isteklerine ve beklentilerine karşı bu uygulamanın sağlık politikalarına aykırı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Altan, "SSK’ların, Sağlık Bakanlığı’na bağlanması ve sonradan özelleştirileceğinin belirtilmesi ve bu yönde hazırlıklar yapılması tamamen sağlık politikasına ters sonuçlar doğurur. Türkiye’de sağlık uygulamalarının ücretsiz olmasını beklerken, uygulama tamamen vatandaşın beklentilerine terstir. Türkiye’de devletin hastanesine hastasını bırakıp kaçan varsa, hastaneden vatandaş ölen yakının cenazesini alamayıp hastanede bırakıyorsa, bu şartlarda sağlık sektöründe özeleştirme yapmak cinayetten öte bir insanlık suçudur" dedi.

Altan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) adım aşamasında çıkartılan AB’ye uyum yasalarının Türkiye’ye 20 yıllık süreçte çok büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

bartın
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 15:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?