17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

CHP'den 4+4+4'e tepki!

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Arslan, ve CHP Bartın İl Başkanlığı teşkilat yönetimi 4+4+4 yasasına tepki gösterdi.

Bartın Hükümet caddesinde yapılan basın açıklamasında CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Arslan, hükümetin 4+4+4 yasasınının çocuklar için endişe verici olduğunu belirtti. Başkan Arslan, “Öncelikle okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamının dışında bırakılmaktadır. Oysa çağımızda okul öncesi eğitim tüm yaşamda başarının ön koşuludur. Erken çocukluk döneminde kazanılmayan yetilerin daha sonra kazanılması son derece güç olmaktadır. Temel eğitime başlama yaşını 5 yaşa çekmek çocuklarda telafisi olmayacak fiziksel psikolojik sosyal ve bilişsel sorunlara yol açacaktır. Öğretmenlerin 66 aylık çocuklara yönelik bir eğitimleri yoktur. Bu konuda donanımlı değillerdir. İki haftalık bir seminer bu açığı gideremez. Uzmanlar 66 aylık çocukların okula başlamaları halinde çocuklarda okul fobisinin doğması istenmeyen birtakım davranışların ortaya çıkması gibi çocuğun duygusal dünyasının onarılamayacağı biçimde zedelenebileceğini söylüyorlar. Altı yaşında bir çocuğun kişiliğinin temel taşları yeni, yeni oluşur. Büyük yaş gurubunu 40 dakikalık bir derste tutabilirsiniz. Altı yaşındakilerin dikkat süresi en fazla 20 dakikadır. Altı yaş gurubu inatçı ve kavgacıdır. Genellikle hayır sözcüğünü kullanır, genel karakteristiği ergenlik gibidir. 5-6-7 yaş grubu çocukları aynı sınıfa koymak bir cinayettir” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarını ve medya dünyasını, toplumun dikkatini bu konuya çekmeye davet ediyoruz. Çocukları 60 ile 66 ay arasında olan velileri yazılı başvuru ile 66 ile 72 ay arasında olanları ise sağlık raporu alarak çocuklarını temel eğitim yerine okul öncesi eğitime göndermeye çağırıyoruz. Yeni eğitim döneminin başladığı bu günlerde zorunlu okul öncesi eğitim hedefinin gerçekleşmesine katkı vererek çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım” dedi

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 13:42:32
Güncelleme :12 Eylül 2012 Çarşamba 13:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?