18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

CHP'li Vekil'den 29 Ekim mesajı

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

CHP Milletvekili Yalçınkaya, "Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır" dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, kutlama mesajı yayınladı.

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya mesajında, "Türk Milletinin, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yokluk ve yoksulluk içerisinde vermiş olduğu mücadelesiyle yürütülen ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın ardından, yine Büyük Önderimiz Atatürk'ün 'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir' sözleriyle ilan etmiş olduğu Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bir aydınlanma devrimidir.

Cumhuriyetin ilanıyla ulusumuzun kötüye giden yazgısı tersine çevrilmiş, yurdumuz demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemesini sürdürerek, dünya da örnek alınacak bir model durumuna gelmiştir. Ulu Önderimiz Atatürk'ün, 'En Büyük Eserimdir' diyerek bizlere emanet ettiği laik, demokratik, Cumhuriyeti, aşındırmaya yönelik her türlü girişime karşı olmak, en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu konudaki en büyük güvence ise Atatürk'e inanan, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkan yüce Türk Milletidir" dedi.
CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması ve yaşatılması dileğinde bulunarak, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladığını ifada etti

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?