22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Çiftçiler Hattat'tan memnun

Hattat Holding'in Çerkezköy tesislerinde ürettiği 'Hattat' marka traktör bayileri çiftçilerle buluştu. Valtra, Massey Ferguson, Ferrari ve "Hattat" marka traktörlerin üretildiği tesislere yapılan geziye Adapazarı Söğütlü, Akyazı, Taşlık ilçelerinden yöre çiftçileri katıldı.
 

Adapazarı Taşlık köyünden katılan çiftçi Ferit Çetin, "Hattat traktörleri ile tarım fuarları aracılığı ile tanıştık. Ancak bu traktörlerin ülkemizde üretildiğinden haberdar değildim. Dışarıdan geliyor, arıza yaptığında parçaları bulunmaz diye düşünmüştüm. Yaptığımız geziden sonra traktörün vidasına kadar tüm parçalarının ülkemizde, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretildiğini öğrendim. Burada üretilen bir traktör olduğu için satıştan sonrada çiftçinin yanında olduklarını yaygın bir servis ağına sahip olduğunu gördüm" dedi. Sakarya Akyazı köyünden Hüseyin Güveyoğlu, "Valtra ve Hattat traktörlerinin ülkemizde sadece montajının yapıldığını düşünüyorduk. Bayimiz Hayrullah Yılmaz ve Hattat Tarım yetkilisi Coşkuner Başar beylerin tesis gezileri esnasında verdikleri bilgiler ile öğrendik ki tüm parçalar burada üretiliyor. Türkiye'de Türk üretimi bir traktör olduğunu görünce gurur duyduk"dedi. Sakarya Söğütlü köyünden katılan Remzi Ceylan, "Kaldığımız tesisler, verilen brifing, fabrikalar hepsi Avrupa Standartları'nda yapmışlar. Bu gezide Valtra ve Hattat traktörlerinin üretildiği tesisleri, başka marka traktör yedek parçalarının da burada üretildiğini ve otomotiv sektörüne de parça üretildiğini gezdik ve gördük. Hattat Tarım çalışanlarının gezi esnasında özverili davranışları için teşekkür ederim. Bu geziyi düzenleyen bayimiz Hayrullah Yılmaz ve oğullarına da ayrıca teşekkür ederim. Bu gezi sayesinde ülkemizin de yerli traktörü olduğunu gezerek ve görerek bizzat şahit oldum. Gezilerin devamı Hattat Tarım, Valtra, Hattat traktörlerinin tanıtımı için muhakkak gereklidir" dedi.
Hattat Holding'in tesislerini gezen çiftçiler traktörlerin modellerinin de günümüz sistemlerine uygun halde olmasının sevindirici olduğunu da söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?