17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Çiftçilere yüzde 50 destek

Bartın İl Özel İdaresi tarafından çiftçilere büyük destekler verilecek.

Bartın İl Genel Meclisi tarafından alınan karar gereği çiftçilere yüzde 50'ye varan destekler geliyor. İl Genel Meclisi Ali Kartal Başkanlığında toplanarak Tarımsal Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ile ilgili komisyon raporlarını tartıştı.

Yapılan değerlendirme sonrasında çiftçilere önemli destekler verilmesi kararlaştırıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal yaptığı değerlendirmede çiftçilere verilecek tarımsal destekleri anlattı. Tarım Komisyonunda bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Uğur, yapılan komisyon çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Uğur, "Bartın'daki çiftçilerimizi gerek tohum olsun, gerek meyve yetiştiriciliğinde olsun gerekli desteklerden yararlandırmak amacıyla bu yönetmeliği ele aldık. Bartın ili dahilindeki bütün çiftçilerimizin yararlanması konusunda gerekli değişikleri yaptık. Bundan sonra gerek tohumda, mısır, slaj mısır, yonca tohumlarında, meyve yetiştiriciliği, kiraz ve çilek bahçesi yetiştiriciliği de İl Özel İdaremizin desteklerinden faydalanacaktır. Bu desteklerin yüzde 50'sini Özel İdare karşılayacak. Çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak adına bu yönetmeliği çıkarttık" dedi.

Yönetmeliğin değişmesinin ardından 1 yıl içinde Özel İdare desteklerinden yararlanan çiftçiler 1 yıl sonrasında yeniden destek alamayacak. Bu durumdaki çiftçilere 2 yılda bir destek verilecek. Ayrıca çiftçilere 4'er aylık dönemlerde taksit imkanı da verilecek. Tarımsal desteklerde seranın alanları ise 240 metrekare olarak belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 18:39:20
Güncelleme :1 Mart 2012 Perşembe 18:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?