17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Çocuklara beslenme bilgisi verildi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Ergenlik Döneminde Beslenme, Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivenin Önemi" konularında ilköğretim okulu öğrencilerine bilgi verildi.


Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü personelince Hasankadı İlköğretim Okulu'nda okuyan 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine "Toplumun Beslenme Konusunda Bilinçlendirilmesi Projesi" kapsamında "Ergenlik Döneminde Beslenme, Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivenin Önemi" konularında bilgi verildi. Eğitim Şube Müdürlüğü Hemşiresi Zümrüt Gür, çocukluk ve ergenlik döneminin, beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve yaşam boyu devam ettirilmesi için en uygun dönem olduğunu belirtti. Genç yaşta edinilen hareketsiz bir yaşam alışkanlığı ve yerleşmiş kötü beslenme alışkanlıklarını daha sonraki dönemlerde değiştirmenin çok zor olduğunu kaydeden Gür, "Ülkemizde beslenme sorunlarının başta gelen nedenlerinden biri, toplumun beslenme konusundaki bilgi düzeyinin yetersiz olmasıdır. Bu nedenle, toplumun beslenme sorunlarının önlenmesinde alınması gereken temel önlemlerin başında, beslenme konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve bilgi düzeyinin arttırılması gerekmektedir.

Bakanlığımız tarafından 'Toplumun Beslenme Konusunda Bilinçlendirilmesi Projesi' başlatılmış ve 81 ilde uygulanmaktadır. İlimizde de 2000 yılından itibaren bu proje kapsamında çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Çocukluk ve ergenlik dönemi beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve yaşam boyu devam ettirilmesi için en uygun dönemdir. Genç yaşta edinilen hareketsiz bir yaşam alışkanlığı ve yerleşmiş kötü beslenme alışkanlıklarını daha sonraki dönemlerde değiştirmek çok zordur. Toplumun Beslenme Konusunda Bilinçlendirilmesi Projesi kapsamında öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına 'Ergenlik Döneminde Beslenme, Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivenin Önemi' konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Ekim ayının ilk haftası başlanan bilinçlendirme ve bilgilendirmeler 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar tüm okullarda devam edecektir" dedi.


Eğitim Şube Müdürlüğü Hemşiresi Zümrüt Gür öğrencilere, adölesan ergenlik dönemi, adölesan dönemde görülen değişiklikler, beslenme nedir? Yeterli ve dengeli beslenme nedir? Adölesan dönemde beslenme, adölesan dönemdeki beslenme sorunları, obezite nedir? Obeziteden nasıl korunulur? Fiziksel aktivite nedir? Fiziksel aktivitenin önemi konularında bilgiler verdi.


Zümrüt Gür tarafından öğrencilere, sağlıklı yaşam biçimini benimsemeleri için yeterli ve dengeli beslenmeleri, düzenli spor yapmaları ve sigara içmemeleri önerildi

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tutku İremKORKMAZ IP: 88.232.199.xxx Tarih : 18.11.2008 20:06:40

bence bu bilgiler çok ama ç0k güzel teşekürler.....