17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Çöplük yangınları tatilcileri etkiliyor

BARTIN'DA ÇÖPLÜK YANGINLARI TATİLCİLERİ ETKİLİYOR

Batı Karadeniz Bölgesi'nin "incisi" olarak adlandırılan İnkum Tatil beldesinin yakınında bulunan çöplükte, zaman zaman metan gazının tutuşması sonucu yangın çıkıyor. Çöplükten yayılan dumanlar tatilcileri etkiliyor.

Bartın Boğaz mevkiinde bulunan ve birçok belediyenin çöplüğünün döküldüğü alanda metan gazının tutuşması sonucu çeşitli dönemlerde yangınlar meydana geliyor. Milyonlarca ton çöpün bulunduğu alanda meydana gelen yangın sebebiyle İnkum tatil beldesinin üstünü duman tabakası ve kötü koku kaplıyor. Dumanların yükselmesinin ardından bölgede orman yangını olduğunu düşünen vatandaşlar, itfaiye ve orman ekiplerinin telefonlarını kilitliyor. Çöplüğün bulunduğu alanın yakınında ormanın olması da başka bir tehlikeyi gözler önüne seriyor. Çevresinde ormanlık alanların da bulunduğu çöplükteki yangınlarda dumanlar kilometrelerce öteden görülürken, yangının tehlike oluşturmadığı belirtiliyor.

İnkum'da tatil yapan vatandaşlar dumandan etkilendiklerini belirtirken, metan gazının tutuşması sonrasında meydana gelen yangının büyük patlamaların olmasını engellediği de bildirildi.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin çöplük yangını ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Çetin, "Son haftalarda yaşanan aşırı sıcaklar çöplükte oluşan metan gazının daha hızlı yanmasına neden olmakta, kirlenen havadan hem boğaz hem de tatillerini İnkum'da geçirmekte olan vatandaşlarımız olumsuz etkilenmektedir. Ancak Boğaz mevkiindeki çöplük, 24 saat belediyemizin denetimi ve gözetimi altındadır. Yanan çöplüğün ormana sıçrama tehlikesine karşı ise soğutma çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

BARTIN'DA ÇÖPLÜK YANGINLARI TATİLCİLERİ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:31:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?