16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Çorap fabrikasında inceleme

GÜNDE 30 BİN ÇORAP ÜRETİMİ

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'ın Abdipaşa beldesinde yapımı tamamlanan ve günde 30 bin çorap üretimine başlayan çorap fabrikasında incelemelerde bulundu.

Kenanoğlu Şirketler Grubuna ait fabrikada şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kenanoğlu ile birlikte fabrikayı gezen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, idari personel ve işçilerle sohbet etti.

Üretim bölümünde incelemelerde bulunan Milletvekili Tunç, "Böyle bir yatırımı Bartın'da gerçekleştirmesinden dolayı Kenanoğlu Şirketler Grubuna ve fabrika arazisinin tahsis edilmesinde göstermiş olduğu gayret ve çalışmalar için de Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez'e teşekkür ediyorum" dedi. Abdipaşa Belediyesinin tahsis ettiği arazi üzerine kurulan ve teşvikten yararlanan Kenanoğlu Şirketler Grubuna ait çorap fabrikası tamamen ihracata yönelik üretim gerçekleştirecek. Günde 30 bin adet çorap üretecek olan fabrikada Almanya ve İngiltere olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapılacak. 13 bin metrekare arazi üzerinde 6 bin metrekare kapalı alanda ilk etapta 250 işçinin çalışacağı fabrika 16 milyon TL.'ya mal oldu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, fabrikanın Abdipaşa beldesinin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek, 5084 sayılı teşvik yasasından önemli faydalar sağlayan Bartın'ın Bölgesel ve sektörel teşvik sistemiyle de yeni yatırımlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

GÜNDE 30 BİN ÇORAP ÜRETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 08:27:03
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 09:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?