22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Çubukçu'ya Cumhurbaşkanlığı sorusu

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 2008 yılında yurtlarda kalan tüm çocukları sevgi evlerine yerleştireceklerini söyledi. 

Partisinin istişare toplantısına katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Bartın'a gelen Bakan Çubukçu ile olarak Bartın Valiliği'ni ziyaret etti. Vali İsa Küçük'ten brifing alan Çubukçu, basın mensuplarının "Cumhurbaşkanlığı'na adaylığınız konuşuluyor" şeklindeki sorusuna "Bu konuda konuşmak istemiyorum" diye cevap verdi. Çubukçu daha sonra, AK Parti Bartın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Çubukçu, bakanlık olarak kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıklarını kaydetti. 

Özürlülüğü engellemek için bir proje başlattıklarını belirten Çubukçu, "Sağlıklı bir gelecek için annelerin gebelikleri süresince sağlık kontrollerinde bulunması gerekiyor. Her ay düzenli bir şekilde doktora gitmesi karşılığında kadınlarımıza para ödenecek. Gebelikte özürlülüğün saptanması ve şartlı nakil transferleriyle ilgili yasa olacak. Bu sebeple Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde nikah sayısında patlama oldu. Bu projede çalışmalarımız nikahlarda yapılan patlamaya etki oluşturdu" dedi. 

20 yıldır tartışılan özürlüler yasasını çıkarttıklarını ifade eden Çubukçu, "Özürlüler yasası ek olarak bir milyar YTL külfet getirecek. Bunun bize külfet olmaması için gayrimenkul ve arsalarımızı TOKİ'ye devrettik. Sevgi evleri projesi başlattık. Bu yıl sonunda kurum bünyesinde bulunan yüzde 40 civarında çocuğumuz sevgi evlerine geçecek. 2008 yılında tüm çocuklarımızı sevgi evlerine geçireceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 12:58:11
Güncelleme :22 Nisan 2007 Pazar 13:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?