16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Cumhuriyete görkemli kutlama

BARTIN'DA 3 GÜN CUMHURİYET KUTLAMASI YAPILACAK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Bartın'da 3 gün boyunca sürecek etkinliklerle kutlanacağını açıkladı.

MHP tarafından Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen dayanışma ve tanışma kahvaltısında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Akın, "Biz seçildikten sonra 7 aylık çalışmamızda gücümüzün, maddiyatımızın yettiği kadarıyla vaktimizin en az 4'te 3'ünü vererek Bartın'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi arkadaşımızla ve Belediye çalışanlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda bile 4 Bölgede Fen İşleri Ekiplerimiz çalışma yapıyor.

Asfalt çalışmaları, taş döşeme çalışmaları ve değişik çalışmalar devam ediyor. Gerçekten Bartın'ı güzelleştirmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bunların yanı sırada sosyal faaliyetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Kavşak Suyu ile ilgili zaman, zaman niye az akıyor diye surular soruluyor. Kavşak suyu bizim araçlarımızla 90 ton günde su dağıtımı oluyor. Ayrıca 176 civarındaki çeşmemizde de su akıyor. Bu suyu 1948 Yılında yapılan kapkaçtan sağlanıyor. 20 bin nüfusken yapılmış 50 bin nüfus olduk yine aynı kapkaçtan geliyor. 22 adet mücavir alandaki köye gidiyor, mevcut suyumuz 100 bin civarında vatandaşımıza hizmet veriyor. Yeterli olmuyor iki depomuzun ancak yarısı doluyor, bazen dolmuyor bile. Bu konuyla ilgili bazen Belediyemiz ede şikayetler geliyor, kapkaçlardaki kaçakları engellemek için yeni kapkaçlar yapıyoruz. Yapılan kapkaçtan tahmin ettiğimiz suyu alabilirsek günde 120 tonluk ilave su demektir. Yani araçlarla dağıtacağımız suyu oradan sağlamış olacağız. 15 gün içinde bu sıkıntılar ortadan kalkmış olacak, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kavşak Suyu bizim için çok önemli ama bilindiği gibi bu sular köylere gitmiyordu. Köylere sular gitmeye başlandı. Çeşmelerden ve araçlardan su az diye yetişenler fazla su almaya başladılar böylelikle susuzluk çekmeye başladık. Bu sorunu da ortadan kaldırmakla ilgili gereken çalışmaları yapıyoruz. Çalışmaların sonunda 2 saat akan suyu 4 saate çıkartmış olacağız ki vatandaşlarımız rahatlamış olacak. Bilindiği gibi DSİ orada bir havza belirlemiş biz havza bizim istediğimiz kadar büyük değil dedik ve mahkemeye başvurduk onunla ilgili mahkeme sonucunu bekliyoruz. Kavşak suyu havzasını genişletmekle ilgili müracaatımız, DSİ'nin yapmış olduğu havzayı küçük olarak gördük o havzanın her tarafından Kavşak Suyu akıyor. Orada 6 tane kaynak var onların hepsi Kavşak Suyu yani sertlik derecelerine göre çok düşük sertliklerde su mevcut. O alanı korumak mecburiyetimiz var, alanı korumakla ilgili havzası alanı içerisini biraz daha genişletmek için mahkemeye başvurduk. İnşallah bizim lehimize sonuçlanır. Uğurlar Köyü altındaki suyun debisini araştırıyoruz" dedi.

3 GÜN 3 GECE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANACAK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'da Cumhuriyet kutlamalarının 3 gün süreceğini belirtti. Başkan Akın, "Cumhuriyet Bayramında 29 Ekim ile 31 Ekim tarihlerinde çok nazik bir dönemden geçen Türkiye'de Cumhuriyet'in bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şimdi daha fazla önem arz ediyor. Biz Cumhuriyet Bayramlarını Bartın'da 3 gün 3 gece hiçbir etkinlik olmadan kutlardık. Ama maalesef son zamanlarda belki tüm Türkiye'de bu gerektiği şekilde olamadı. Bartın Valiliğimiz bu konuya önem veriyor. Bizde Bartın Belediyesi olarak önem veriyoruz, onun için 3 gün Cumhuriyet Meydanında Cumhuriyet Bayramını kutlamak istiyoruz. Bu noktada bütün arkadaşlarımızın ve Bartınlı kardeşlerimizin bu Cumhuriyet etkinliklerine çoluk çocuk katılmalarını arzu ediyorum. 3 gün orada eğlence olacak son akşamda Nefes, Nefes Anadolu isminde ozanların olduğu ve Aşrı Sefai'nin de olduğu 7 bölgenin halk oyunlarının, semah gösterilerinin, tiyatroların olduğu 3 buçuk saatlik profesyonel ekip 31 Ekim akşamı gösteri yapacaklar. 29 Ekim akşamı sanat müziği ve diğer müzikler, kolbastı gösterisi, havai fişek gösterisi olacak ve etli plav dağıtımı yapılacak. Böyle bir etkinlikle güzel bir şekilde Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi olarak kutlamayı arzu ediyoruz. Cumhuriyet Bayramının çok güzel bir şekilde kutlanması amacıyla Bartın Belediyesi olarak büyük bir çaba harcıyoruz. İnşallah Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Kendi hasretlerimizi hep beraber yaşayalım istiyoruz. Nasıl ki Ramazan Ayının 30 akşamında etkinlikler yaptı isek Cumhuriyet Bayramının da 3 akşamında etkinlik yapmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 19:02:04
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 23:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?